Beriev-200: Το ρωσικό θωρηκτό που «καταπίνει φλόγες» αποχαιρετά τη χώρα μας! (video)

Ο συνολικός χρόνος πτήσης του ήταν περίπου 200 ώρες και έριξε περισσότερους από 5.000 τόνους νερού στις πυρκαγιές

Must Read

Το ρωσικό Beriev-200, ένα από τα πολυτιμότερα όπλα της Πυροσβεστικής στις φετινές μάχες της με τα αλλεπάλληλα καταστροφικά πύρινα μέτωπα, ολοκλήρωσε την αποστολή του και επιστρέφει στη «μαμά πατρίδα»!   

Το αμφίβιο ιπτάμενο θωρηκτό που διέσχιζε τους ελληνικούς αιθέρες, «καταπίνοντας φλόγες» όπου και όποτε χρειαζόταν, απογειώνεται για το ταξίδι της επιστροφής, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή του, στο πλαίσιο του συμβολαίου της Ελλάδας με την Rostec. Το Beriev-200 επιχειρούσε σε φωτιές τόσο στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, όσο και σε νησιά για σχεδόν δύο μήνες, πραγματοποίησε πάνω από 60 πτήσεις και έκανε ρίψεις που ξεπερνούν τους 5.000 τόνους νερού.

Μάλιστα, το Be-200ES ήταν το μόνο αεροσκάφος που κατέσβησε φωτιές ακόμη και την πιο κρίσιμη στιγμή, καθώς, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τα υπόλοιπα εναέρια δεν μπορούσαν να απογειωθούν. «Η ελληνική πλευρά εκτίμησε ιδιαίτερα τη βοήθεια των Ρώσων πιλότων και μηχανικών, καθώς και τις δυνατότητες του Be-200, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες, για παράδειγμα, σε ορεινές περιοχές και περιοχές με δύσκολο έδαφος. Ο συνολικός χρόνος πτήσης του ήταν περίπου 200 ώρες και έριξε περισσότερους από 5.000 τόνους νερού στις πυρκαγιές. Το πλήρωμα συμμετείχε στην κατάσβεση των πιο πολύπλοκων πυρκαγιών στην περιοχή Λημνιά στο νησί της Χίου, στη Βαρυμπόμπη και στα Βίλια στη Δυτική και Ανατολική Αττική», αναφέρει ο Viktor Kladov, εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec.

Το αμφίβιο αεροσκάφος έχει επανειλημμένα επιδείξει υψηλή αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών, αλλά και φωτιών σε βιομηχανικές περιοχές, τόσο στη Ρωσία όσο και σε άλλες χώρες. «Το ρωσικό Be-200ES έχει μικρότερο χρόνο προσέγγισης στο σημείο της πυρκαγιάς, λόγω της ταχύτητας, της μεγαλύτερης εμβέλειας και της υψηλότερης σχέσης ώσης προς βάρους, κάτι που καθιστά δυνατή την υδροληψία και τις ρίψεις σε εδάφη που είναι ορεινά και περιοχές που δεν προσεγγίζονται από άλλα αεροσκάφη», αναφέρει ο πιλότος Evgeny Yurasov.

Η μεγάλη του μάχη στην Ελλάδα

Από την 1η Ιουλίου το ρωσικό «θηρίο» αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στη «φαρέτρα» της Ελλάδας για την κατάσβεση των δεκάδων καταστροφικών πυρκαγιών, και μάλιστα σε μια από τις χειρότερες χρονιές, καθώς οι φωτιές, οι οποίες εκδηλώθηκαν στη χώρα μας έκαιγαν ανεξέλεγκτες για μέρες, σε μία τραγωδία που έμοιαζε να μην έχει τέλος.

Το Beriev-200 κατάφερε να εντυπωσιάσει με την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες σε Εύβοια, Βαρυμπόμπη, Βίλια και σε όσες περιοχές είχαν ανάγκη. Είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως 12 τόνους νερό. Μάλιστα, το ρωσικό «θηρίο» ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Για αυτούς τους λόγους αποθεώθηκε και από τις ελληνικές Αρχές, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλη Βαθρακογιάννη, να λέει στο sputniknews.gr ότι «δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούμε το “θηρίο”».

*πηγή: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This