Μαθήματα σε 10 Πειραματικά και Θεματικά ΙΕΚ ξεκινούν από τον Οκτώβριο

Must Read

Τη λειτουργία από τον Οκτώβριο 10 Πειραματικών και Θεματικών ΙΕΚ ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό βήμα εφαρμογής του νόμου για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στόχος της λειτουργίας των νέων αυτών δομών είναι η άμεση σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, μέσω νέων ειδικοτήτων και νέων οδηγών κατάρτισης, προσαρμοσμένων στις οικονομικές και επαγγελματικές ανάγκες του τόπου, που εδρεύουν και ευρύτερα στη χώρα.

Τα πέντε πειραματικά ΙΕΚ θα στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής καινοτομιών στο σύστημα της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ καθένα από τα πέντε «θεματικά» ΙΕΚ θα επικεντρώνει τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες σε στοχευμένους αναπτυξιακούς τομείς της οικονομίας, όπως η μεταποίηση ή οι υπηρεσίες Υγείας.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να δοθεί στους νέους το δικαίωμα στην επιλογή που ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις, στις κλίσεις και τις επιθυμίες τους, με πραγματικό, όμως, αντίκρισμα στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This