Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας για τη φωτιά στο Λογγίτσι: «Είναι υπό πλήρη έλεγχο»

Κάηκαν περίπου 3.000 στρέμματα

Must Read

Λίγο πριν τις 21:00 η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Λογγιτσίου στη Φθιώτιδα, τέθηκε υπό έλεγχο. Αυτό υποστήριξε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το χωριό δεν κινδυνεύει.

Ο κ. Καρακάντζας έκανε ιδιαίτερη μνεία στα εναέρια μέσα, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της πυρκαγιάς. Είπε στο lamianow.gr: «Η μεγάλη βοήθεια από τα πτητικά μέσα που ήταν 10 στο σύνολο, 6 καναντέρ, 2 PZL και 2 Super Puma ήταν καθοριστική προκειμένου να προλάβουμε την πυρκαγιά. Μεγάλη δουλειά έκαναν και οι επίγειες δυνάμεις ωστόσο λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους η συμμετοχή των πτητικών μέσων ήταν καθοριστική».

Οι απώλειες σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη είναι περίπου 3.000 στρέμματα. «Το μέτωπο έφτασε κάποια στιγμή σε απόσταση 8χλμ. και περίπου 1.000 μέτρα από το χωριό. Άμεσα δώσαμε οδηγία για προληπτική εκκένωση, ωστόσο ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Αυτή την στιγμή μπορώ να πω ότι η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ευτυχώς δεν κάηκαν ούτε μελίσσια, ούτε ζώα, ούτε περιουσίες. Ωστόσο δυστυχώς δεν γλίτωσαν περίπου 3.000 στρέμματα».

Οι κάτοικοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού περιμένοντας να δουν την εξέλιξη της φωτιάς και αν θα χρειαστεί να φύγουν, καθώς είχε δοθεί εντολή εκκένωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This