Περιορίστηκε η πορεία της φωτιάς στο Κροκί και στο Λιβάδι της Αράχωβας

Πρόκειται για ορεινή απόκρυμνη περιοχή την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγεια μέσα

Must Read

Η άμεση κινητοποίηση και οι συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η καταστροφική πορεία της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα ανάμεσα στο Κροκί της Φωκίδας και το Λιβάδι της Αράχωβας.

Πρόκειται για ορεινή απόκρυμνη περιοχή την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγεια μέσα.

«Δείχνει να έχουμε προλάβει τα χειρότερα» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπό της φωτιάς από τις πρώτες στιγμές.

«Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Κανείς δεν μπορεί να ξέρεις τι θα γίνει με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Δόθηκε μία τιτάνια μάχη έτσι ώστε περιμετρικά να μπορέσουν να ελέγξουν την επέκταση της και τώρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, χωματουργικά μηχανήματα από την περιφέρεια και τον Δήμο Δελφών, όπως επίσης και βυτιοφόρα που διατέθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο» σημείωσε ο κ. Δελμούζος διευκρινίζοντας ότι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα συνεχίζονται ακόμη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην πυρκαγιά επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This