Χαμός για το… ψεκαστήρι του Αμβρόσιου

Έξαλλος ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας

Must Read

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαϊας χθες, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος την ώρα που μιλούσε για τον Άγιο, άρχισε να φωνάζει κρατώντας ένα μπουκαλάκι (με αγιασμό): «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορωνοϊό»!

Σύμφωνα με το thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος γύρισε την πλάτη στον κ. Αμβρόσιο και αποχώρησε φωνάζοντας «ντροπή».

Μιλώντας μάλιστα στο αχαϊκό σάιτ, ο κ. Μπονάνος περιέγραψε το τι συνέβη:

«Πήγα την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Ριόλο για τη Θεία Λειτουργία προκειμένου να εκπροσωπήσω τον Περιφερειάρχη μας. Προς το τέλος της Λειτουργίας ο ιεράρχης Αμβρόσιος ξεκίνησε να μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Κατοχή. Κάποια στιγμή έβγαλε ένα βιβλιαράκι το οποίο επρόκειτο να μοιράσει στον κόσμο και ένα ψεκαστήρι. Επρόκειτο για αγιασμό που είπε ότι μπορεί πέρα από το να σκοτώσει τα αμαρτήματα, να σκοτώσει και τον κορωνοϊό. Εντελώς αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή αντέδρασα φωνάζοντας ‘είναι ντροπή’ και έφυγα από την εκκλησία. Θεώρησα ότι δεν είχε κανένα νόημα να είμαι μέσα στην εκκλησία και να ακούω αυτά τα αδιανόητα πράγματα που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα και που προσβάλλουν εμένα, τις σπουδές μου, τις γνώσεις μου, τους πολίτες και τη νοημοσύνη όλων μας. Ιδίως ενώ βρισκόμαστε σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο κατά την οποία προσπαθούμε να κάνουμε ένα ανοσιολογικό τείχος και αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το φάσμα των αρνητών, αυτή την ιδιότυπη ομηρία. Αυτά είναι σκοταδισμός και δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά με την παρουσία μας και τη σιωπή μας».

Μεταξύ των παριστάμενων στο Ναό ήταν και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Σπύρος Μυλωνάς, ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Δριβίλας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής (ο οποίος ωστόσο δεν ανέφερε τίποτα στις αναρτήσεις του για το περιστατικό).

https://twitter.com/tsigris_angelos/status/1431920963143221249?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1431920963143221249%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Ftsigris_angelos2Fstatus2F1431920963143221249widget%3DTweet

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This