Πως μπορείτε να γίνετε εθελοντές πυροσβέστες

Must Read

Στιγμές αγωνίας πέρασαν πριν λίγες ημέρες πολλοί πολίτες της χώρας μας καθώς είδαν τους κόπους μιας ζωής σε μία νύχτα και αποκαΐδια. Πολλές περιοχές της χώρας μας κάηκαν ολοσχερώς με τους κατοίκους τους να αγωνιούν για το μέλλον τους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν ότι μπορούν. Πολύτιμη ήταν όμως και η βοήθεια και των εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μάχη με τη ζωή τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της φωτιάς των τελευταίων ημερών πολλοί ήταν εκείνοι που προσφέρθηκαν να γίνουν εθελοντές πυροσβέστες. Με αφορμή την εκδήλωση της επιθυμίας δεκάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, να προσφέρει στις καταστροφικές πυρκαγιές, από τη θέση του Εθελοντή Πυροσβέστη, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, σημειώνει τα εξής:

  • Την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη μπορούν να αποκτήσουν Έλληνες πολίτες ηλικίας 18-55 ετών ή πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και έχουν πιστοποιημένη γνώση Ελληνικών.
  • Θα πρέπει να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία που αποδεικνύεται με ιατρικές γνωματεύσεις από Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας των ειδικοτήτων Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ψυχιάτρου καθώς και βεβαίωση ομάδας αίματος.
  • Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι τιμητική και άμισθη. Εκτός από το μεγαλείο της προσφοράς στον συνάνθρωπο, συμπεριλαμβάνει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβει ο εθελοντής πυροσβέστης, έναντι του Πυροσβεστικού Σώματος και απαιτεί την αφιέρωση από τον προσωπικό χρόνο τουλάχιστον τριών οκταώρων κάθε μήνα για εκτέλεση υπηρεσίας, όπως και την συνειδητή και πρόθυμη ανταπόκρισή του, όπου και όποτε κληθεί να συνδράμει.
  • Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορείτε να βρείτε:

α) Στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος

β) Στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος (www.vfu.gr) στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις».

  • Για την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This