Ισχυρή σεισμική δόνηση πάνω από 4 Ρίχτερ κοντά στην Κόρινθο, αισθητή και στην Αθήνα

Τι λένε Λέκκας, Χουλιάρας, Παπαδόπουλος - Στα 4,4 Ρίχτερ το μέγεθος σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στα 4,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό

Must Read

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έγινε αισθητή και στην Αθήνα ισχυρή σεισμική δόνηση… Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα Νότια των Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα ανατολικά της Κορίνθου και εστιακό βάθος 14,5 χιλιόμετρα.

«Δεν έχει επιπτώσεις στην επιφάνεια, πέρα από το ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κόρινθο, αλλά και στην Αττική και είναι δυνατό να δώσει κάποιους μετασεισμούς. Η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της και αν και η δόνηση β, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο ΟΑΣΠ βρίσκονται σε επιφυλακή», είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας στο ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας.

Ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας και ο σεισμολόγος, πρώην Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με αναρτήσεις τους ενημέρωσαν για τη σεισμική δόνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This