Κινητοποιήσεις από τους δικαστικούς υπαλλήλους

Δίωρες διακοπές εργασιών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Must Read

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι δικαστικοί υπάλληλοι με την έναρξη του δικαστικού έτους, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και των προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ)  και των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Δικαστικών Υπαλλήλων της Αττικής.

«Κορυφή του παγόβουνου» για τους δικαστικούς υπαλλήλους ήταν η απόφασή του υπουργείου να χορηγηθούν σε έναν περιορισμένο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων, υπερωρίες «φιλοδώρημα», ενώ δεν έχει πράξει «απολύτως τίποτα» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΔΥΕ, για το πολύ μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται, την σοβαρότητα της κατάστασης και των προβλημάτων στο χώρο των Δικαστηρίων» επισημαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρες παύσεις εργασιών από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου σε όλα τα δικαστήρια της χώρας από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί (με εξαίρεση τα δικαστήρια της Αθήνας, ειδικά για την Τετάρτη 15/9/2021, που η δίωρη διακοπή θα γίνει από 13:00-15:00, λόγω προγραμματισμένης Γ.Σ. του Συλλόγου των δικαστικών υπαλλήλων).

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος διεκδικεί:

  • Διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και κλάδων
  • Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών
  • Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης για όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους «και κατά τρόπο που δεν υποτιμά την προσφορά και την αξιοπρέπειά τους»
  • Επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας
  • Αύξηση (τουλάχιστον διπλασιασμό) των εξόδων κίνηση των επιμελητών «για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους»
  • Υλοποίηση στη πράξη της γενικής και ειδικής επιμόρφωσης που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων
  • Προώθηση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια
  • Εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών (κτιριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This