Ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στην Ελλάδα και γύρισαν στη Ρωσία τα δύο πυροσβεστικά Ilyushin και τα Mi-8

Αποχαιρετιστήρια τελετή για τη ρωσική ομάδα

Must Read

Η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα ενημέρωσε ότι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin και τα δύο ελικόπτερα Mi-8 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, που επιχειρούσαν στην Ελλάδα μετά από εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, ολοκλήρωσαν την αποστολή τους.

Σύμφωνα με τους Ρώσους είχαν ουσιώδη συνεισφορά: Τα Ilyushin πέταξαν για 10 ώρες και έριξαν 420 τόνους νερού, τα Mi-8 έκαναν 208 ρίψεις με 850 τόνους νερού.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με συμμετοχή του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, ο οποίος ευχαρίστησε τους 80 Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους και τεχνικούς για την πολύ σημαντική πρακτική βοήθεια.

«Είναι τιμή που συνεργαστήκαμε μαζί σας, μεγάλο ευχαριστώ εκ βάθους της καρδιάς. Η Ελλάδα, αν και μικρότερη από τη Ρωσία, το Π.Σ. μας είναι επίσης έτοιμο να είναι δίπλα σας την ώρα ανάγκης». Ξεναγήθηκε στο πιλοτήριο του μεγαλύτερου παγκοσμίως αεροπλάνου Antonov-124 και συνομίλησε με το πλήρωμά του.

Ο διοικητής της ρωσικής ομάδας Συνταγματάρχης Ι.Ματβέιεβ επεσήμανε καλό συντονισμό με το Πυροσβεστικό Σώμα, κάτι που επέτρεψε να δουλεύουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Και δήλωσε: «Μπορεί η Ελλάδα να είναι μικρότερη, αλλά διαπιστώσαμε ότι έχει μεγάλη ψυχή! Ελπίζουμε σε νέες συναντήσεις με τους Έλληνες φίλους, αλλά με θετικές αφορμές. Αν χρειαστεί όμως, θα είμαστε στο πλευρό σας με ουσιαστική βοήθεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This