Οργή για τον νέο βανδαλισμό της προτομής της Λέλας Καραγιάννη

Must Read

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, βανδαλίστηκε η προτομή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Λέλας Καραγιάννη στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο, προκαλώντας τον αποτροπιασμό του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Μπρούλια.

«Είτε πρόκειται για ιστορική άγνοια, είτε πρόκειται για ηθελημένη πράξη κάποιων ώστε να προκαλέσουν, το να γίνεται η προτομή της Λέλας Καραγιάννη στόχος, προκαλεί αποτροπιασμό και συσπειρώνει όλους τους πολίτες» δήλωσε ο κ. Μπρούλιας σημειώνοντας ότι «σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τα ειδικά του συνεργεία, η προτομή σύντομα θα επανατοποθετηθεί στη θέση της».

Η μαρμάρινη προτομή, που τοποθετήθηκε στην οδό Τοσίτσα το 1963 και είναι έργο της γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή, είχε πέσει και πάλι θύμα αγνώστων τον Σεπτέμβριο του 2016 αλλά επισκευάστηκε και επανατοποθετήθηκε. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων διαπίστωσαν σήμερα το πρωί τον νέο βανδαλισμό αποθήκευσαν τον αποκολλημένο κορμό και παρέδωσαν το αποκομμένο τμήμα του κεφαλιού της προτομής στη Διεύθυνση Συντήρησης του υπουργείου Πολιτισμού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με βαθιά θλίψη η κ. Λέλα Βύρωνος Καραγιάννη εγγονή της Ηρωίδας, καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Πολιτών, Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Οργάνωσης Φυγαδεύσεων και Πληροφοριών «ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ – ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ 1941-1944» καταγγέλλει τον αποτρόπαιο βανδαλισμό-αποκεφαλισμό που έγινε ΞΑΝΑ στην προτομή της Ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα δίπλα στο Πολυτεχνείο.

Η Λέλα Καραγιάννη, μητέρα 7 παιδιών η οποία είχε το ΑΝΑΣΤΗΜΑ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ στον Γερμανο-Ιταλικό άξονα και να δώσει ακόμα και την ΖΩΗ της, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΑΝΘΡΩΠΙΑ, δολοφονείται πάλι σήμερα από άγνωστους στο κέντρο των Αθηνών! Μία Ηρωίδα που υπήρξε πρωτίστως ΕΛΛΗΝΙΔΑ και στήριξε όλες τις Αντιστασιακές Οργανώσεις ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Η οργάνωσή της “Μπουμπουλίνα” συνέβαλε σημαντικά στην ΗΤΤΑ του άξονος, γι΄ αυτό τιμήθηκε ΩΣ ΗΡΩΪΔΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ. Η «εκτέλεσή» (ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ) της από τους Γερμανούς κατακτητές στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 μαζί με άλλους 59 Έλληνες, αποτελεί μια ακόμη ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ της ανελευθερίας και του ολοκληρωτισμού! Η σημερινή όμως πράξη, 75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΞΕΠΕΡΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!

Ο Σύνδεσμός μας είναι αποφασισμένος να αποκαταστήσει την ντροπή και να εντείνει ακόμα περισσότερο τον αγώνα του για την Ιερή μνήμη της Ηρωίδας αλλά και των Ιδανικών της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος και Εγγονή

ΛΕΛΑ ΒΥΡΩΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This