Ο Μητροπολίτης Μόρφου παρακάλεσε την Παναγία να του στείλει τον κορωνοϊό! (video)

«Παρά να είμαι ένας φαντασμένος, υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής»

Must Read

Στην Ιερά Αγρυπνία του Αγίου Μάμαντα ο Μητροπολίτης Μόρφου αναφέρθηκε στον κορωνοϊό και στην προσωπική του περιπέτεια, όταν νόσησε. Μάλιστα όπως αποκάλυψε στο ποίμνιο, ο ίδιος παρακάλεσε την Παναγία να του στείλει τον κορωνοϊό ως μέσο ταπείνωσης, γιατί είδε μέσα του αλαζονεία.

«Δόξα Τω Θεώ, τι ωραία ασθένεια, απλά ταπεινώνει. Της λέω Παναγία μου, παρά να είμαι ένας Δεσπότης και να νομίζουν πως είμαι superman και μερικοί πως είμαι και Άγιος, δεν μου διάς, μετά από τη γιορτή σου, έναν κορωνοϊούλη. Και παρά να είμαι ένας φαντασμένος, υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής. Σκεφτείτε συνεχώς, είτε αρρωστούμε, είτε μας συκοφαντούν, είτε οποιονδήποτε άλλον πειρασμό, εναντίον κάποιου συνανθρώπου μας ίσως. Όταν προσευχόμεθα με πόνο ψυχής: «Πνεύμα Άγιο, Πνεύμα της Αληθείας καθάρισον με από πάσης κηλίδος», αρχίζει το Άγιο Πνεύμα και καθαρίζει και δημιουργεί θρόνο για να καθίσει ο Χριστός. Δεν μπορεί σε μια καρδιά που μισεί, που κρίνει συνέχεια, που κατακρίνει, που έχει αισχρούς λογισμούς και επιθυμίες, πόση ώρα να μείνει το Άγιο Πνεύμα; Δεν έχει τόπο να σταθεί. Σε μια καρδιά που συνεχώς λερώνεται και μετανιώνει συνέχεια, ελπίζω, dum spiro spero, εφόσον ζω ελπίζω, τότε έρχεται πάλι και δεν φεύγει. Μπορεί όταν κάνω το λάθος να συστέλλεται, προς στιγμή να απενεργοποιείται, για να πέσει η μύτη μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μόρφου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στα συμπτώματα που παρουσίασε, τα οποία ήταν πολύ ήπια, σαν του του έδωσε άδεια η Παναγία να ξεκουραστεί. Αναφορά έκανε και σε προφητείες που κάνουν λόγο για αρρώστια που θα έλθει από την Ανατολή.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που σκοπός της είναι να τσακώνονται οι εμβολιασμένοι με τους ανεμβολίαστους και κάλεσε τους πάντες να προσεύχονται.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This