Δημογραφικός μαρασμός χωρίς φρένο! Μόνο στην Ήπειρο κλείνουν φέτος 40 σχολεία ελλείψει μαθητών

Τι περιμένουν στο αρμόδιο υπουργείο; Να φύγει και ο τελευταίος κάτοικος, να κλείσει και το τελευταίο σχολείο για να αναλάβουν δράση;

Must Read

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σχολεία στην ελληνική επαρχία, καθώς ο δημογραφικός μαρασμός της χώρας συνεχίζεται ακάθεκτος, ελλείψει οιασδήποτε σοβαρής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. Μόνο στην Ήπειρο φέτος, όπως αποφασίστηκε νωρίτερα το καλοκαίρι και πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, θα κλείσουν… 40 σχολεία. Ακόμη 38 σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο λόγος -για τα περισσότερα εξ αυτών- δεν είναι άλλος από την έλλειψη μαθητών, καθώς η ερήμωση της ελληνικής επαρχίας από παιδιά και εφήβους συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας εκρηκτικό πρόβλημα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια το δημογραφικό περιγράφεται από ειδικούς ως το νούμερο ένα πρόβλημα για τη χώρα, που υποσκάπτει τις ίδιες τις προοπτικές επιβίωσης του ελληνικού έθνους, η πολιτική ηγεσία ακόμη κάνει… ασκήσεις επί χάρτου!

Αυτό αποδεικνύεται από την απάντηση που έδωσε η αρμόδια υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος σημείωνε τη βαρύτητα του θέματος. Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Συρεγγέλα: «Βρίσκεται σε επεξεργασία από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημογραφία και την Οικογένεια, το οποίο θα βασίζεται στα πορίσματα της Εκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, καθώς και στην Πράσινη Βίβλο της Ε.Ε. για την Ενεργό Γήρανση και το μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές».

Αν και η κ. Συρεγγέλα ισχυρίζεται ότι σε αυτό το σχέδιο θα περιλαμβάνονται μέτρα με σκοπό την ανάσχεση της φθίνουσας δημογραφικής πορείας της χώρας, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς γιατί τόση καθυστέρηση; Τι περιμένουν στο αρμόδιο υπουργείο; Να φύγει και ο τελευταίος κάτοικος, να κλείσει και το τελευταίο σχολείο για να αναλάβουν δράση; Ή μήπως συμμερίζονται τις απόψεις αυτών που θέλουν να μας πείσουν ότι θα λύσουμε το πρόβλημα μέσω των μεταναστευτικών ροών;

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This