Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Υπόθεση Noor 1: Ο Ανακριτής αρνείται να διενεργήσει συμπληρωματική έρευνα για τον Μαρινάκη!

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά αναμένεται να άρει τη διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα...

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Τρεισήμισι χρόνια μετά την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής που είχε οριστεί να ερευνήσει την υπόθεση, επιμένει να τη στείλει στο… αρχείο, διαφωνώντας με τον Εισαγγελέα Εφετών που ζητά να διενεργήσει εννέα συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου είχε ζητήσει από τον Ανακριτή Διαφθοράς από τα μέσα Ιουνίου να διενεργήσει συμπληρωματική ανάκριση ως προς την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία ανακριτική πράξη. Ο Ανακριτής Διαφθοράς Ιωάννης Πετρόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του με τον Εισαγγελέα Εφετών και επιμένει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Μάλιστα 2,5 μήνες μετά την εντολή του Εισαγγελέα για περαιτέρω έρευνα της πολύκροτης δικογραφίας, μόλις χθες χρεώθηκε η υπόθεση σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία θα υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το οποίο θα άρει τη διαφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ας σημειωθεί πως ο Ιωάννης Πετρόπουλος διατύπωσε τη διαφωνία του στις 9 ανακριτικές πράξεις που ζητά ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, λίγο πριν τη λήξη της θητείας του ως Ανακριτής Διαφθοράς, καθώς έχει γίνει δεκτό το αίτημα μετάθεσής του στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, η οποία αναμένεται να εκτελεστεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει τρεις φορές να μετατεθεί. Μάλιστα η μία μετάθεση έχει γίνει δεκτή από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει την δικογραφία τον Οκτώβριο του 2019 ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει να απέχει από την υπόθεση. Συμπτωματικά ο πατέρας του είχε διατελέσει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και είχαν διατυπωθεί κακεντρεχή σχόλια ότι είναι Ολυμπιακός.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Γ. Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Εύβοια: «Δείξαμε αμέλεια»- «Ο Τσελέντης είναι η σεισμολογική Ραφαέλα Καρά»

Τότε το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά του είχε δώσει το «πράσινο φως» να συνεχίσει την έρευνα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξουν τώρα οι δικαστές: Θα εγκρίνουν την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Μαρινάκη, επιβραβεύοντας τον κ. Πετρόπουλο ή θα ζητήσουν να πραγματοποιήσει την συμπληρωματική ανάκριση που του ζητά ο εμπειρότατος Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζογλου;

Μάλιστα λόγω των ικανοτήτων του και του βιογραφικού του, ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει επιλεγεί ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με ψήφους 11-0 για τη θέση του εντεταλμένου εισαγγελικού λειτουργού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα…

Στο… μικροσκόπιο του Εισαγγελέα ο Μαρινάκης

Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει ζητήσει από τον Ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλο να διενεργήσει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες ανακριτικές πράξεις που δεν έκανε όλο αυτό το διάστημα που είχε αναλάβει την υπόθεση από τον Οκτώβριο του 2019:

  • Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι σύννομες οι αποστολές χρηματικών ποσών από την εταιρεία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών προς την εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».
  • Να διακριβωθεί η αποστολή χρηματικών ποσών και από οιασδήποτε άλλη παρόμοια σε διακριτικό τίτλο εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ (σ.σ. η εταιρεία του Β. Μαρινάκη που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι η Capital Product Partners (CPLP).
  • Να ζητηθεί δικαστική συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρεία του Γιαννουσάκη και ειδικότερα να διερευνηθεί αν αυτά προέρχονται από μετακύληση κεφαλαίων από την εταιρεία του κατηγορούμενου Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στα πλαίσια της εισόδου της επιχείρησης του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
  • Να ληφθεί κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clap ο οποίος σε ρεπορτάζ του στο περιοδικό The New Republic με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020, φέρεται να αντήλλαξε mail με τον Τούρκο καταζητούμενο Ζιντάστι ο οποίος του ανέφερε πως ο Γιαννουσάκης δρούσε μαζί με τον «Shishko» (σ.σ. που σημαίνει στα τουρκικά «χοντρός»), αναγνωρίζοντας τον στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη.
  • Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Λιμενάρχη Ραφήνας αντιπλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη ο οποίος ήταν επικεφαλής στη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor 1», της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη.
  • Να διερευνηθεί από την Οικονομική Αστυνομία αν τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν στον Γιαννουσάκη από εταιρείες συμφερόντων του Μαρινάκη, αφορούν όντως πετρελεύσεις πλοίων του και αν θα είχε μεγαλύτερο όφελος εφόσον έκανε τις πετρελεύσεις από την Express Energy συμφερόντων του που έκανε παρόμοιες δουλειές…
  • Να ερευνηθεί η σχέση των 622.000 ευρώ που έστειλε στα Εμιράτα η Capital Ship Management Corp τα οποία επέστρεψε αυθημερόν στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος Νικόλαος Συντυχάκης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 23-9-2014. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, ερευνάται πιθανή σχέση του ποσού των 622.000 ευρώ με 900 κιλά ηρωίνης που φέρεται να μεταφορτώθηκαν ανοικτά της Κρήτης από το «Noor 1».
  • Να διαπιστωθεί αν είχαν διαβιβαστεί χρηματικά ποσά από εταιρείες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ασφαλιστική εταιρεία συγκατηγορούμενου του, ο οποίος έδωσε το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως ασφαλιστική κάλυψη ζημιών πλοίου του.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Με εισαγγελική εντολή απαγορεύουν στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές της «Κιβωτού»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καμπανάκι» από τον Ευθύμιο Λέκκα για τις κατολισθήσεις στην Κακιά Σκάλα

Οι κατολισθήσεις στην Κακιά Σκάλα που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου, απασχόλησαν...

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ είναι οι εξής: 5, 13, 14,...

Παρούσα και η Εθνοφυλακή στη «Νυχτερινή Αστραπή»

Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Βελλεροφών - 22 - Νυχτερινή Αστραπή» διεξήχθη στις 29...

Τα 40.000 φωτάκια του Μπακογιάννη και η ηλικιωμένη άστεγη…

Την ώρα που στη Βουλή συζητιέται το νομοσχέδιο έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στο Εθνικό...

Στα δυο κόπηκε το οδόστρωμα στον Πλαταμώνα!

Αν και η κακοκαιρία «Άριελ» βρίσκεται σε ύφεση, αφήνει πίσω της μεγάλες ζημιές και...

Επιδεινώθηκε η υγεία της 4χρονης που κατάπιε φιστίκια

Δυσάρεστη εξέλιξη στην υπόθεση του 4χρονου κοριτσιού από τη Σαντορίνη που κατάπιε, φιστίκια, καθώς...

Κρήτη: Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» – Αεροσκάφος εξέπεμψε SOS!

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε αεροπλάνο των αερογραμμών της Λιβύης, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές του...

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της Έμμας, λίγες ώρες μετά την κηδεία της…

Ραγίζει καρδιές η μητέρα της αδικοχαμένης 21χρονης φοιτήτριας, που έχασε τη ζωή της όταν...

Βαριά ποινή στην Κλοντιάνα Τσέλο που πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο

Συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 21 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην 50χρονη εικαστικό...

Πειραιάς: Οργή για την «ομερτά» στο Δημοτικό Θέατρο και τον τραυματισμό μικρών μαθητών!

«Κύριοι υπεύθυνοι, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο δεν είναι ελαφριοί τραυματισμοί» αναγράφει τα πανό που...

Ανήκουστο! Έλληνας εργοδότης ανάγκαζε τους εργαζόμενους να κάνουν… κάμψεις!

Δεν έχει ακουστεί αντίστοιχο περιστατικό στα ελληνικά χρονικά! Έλληνας επιχειρηματίας είχε μετατρέψει την εταιρεία...

Πτώση βράχων στην Αθηνών – Κορίνθου: Στην κυκλοφορία μόνο η δεξιά λωρίδα στην περιοχή...

Η δεξιά λωρίδα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου δόθηκε στην κυκλοφορία στην περιοχή...

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια

Τι αποκαλύπτει εργαζόμενη σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου

Ντυμένες στα λευκά η μάνα και η αδερφή της αδικοχαμένης Έμμας στην κηδεία

Δάκρυα στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση ότι η 21χρονη φοιτήτρια που παρέσυρε, σκότωσε και...

«Άριελ»: Προς τους κατοίκους της Λήμνου η νέα προειδοποίηση μέσω 112 – Ποτάμια οι...

Η κακοκαιρία «Άριελ» συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στην επικράτεια, με το 112 να...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ατελείωτη κατηφόρα στην τηλεθέαση για τη Μενεγάκη

Βαθιά βουτιά στα νούμερα τηλεθέασης κάνει η Eλένη Μενεγάκη...

Ξαφνική αποχώρηση της Ντόρας Κουτροκόη από ΣΚΑΪ – Πώς αντέδρασε η παρουσιάστρια

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τον ΣΚΑΪ να «κόβει»...

Ντυμένες στα λευκά η μάνα και η αδερφή της αδικοχαμένης Έμμας στην κηδεία

Δάκρυα στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση ότι η 21χρονη...

Μαριέτα Φουρεράι: Είδαμε για πρώτη φορά την μητέρα της Ελένης Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης...
spot_img

NEWSROOM