Θεσσαλονίκη: Χόρεψαν συρτάκι και ζεϊμπέκικο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη (photos+video)

Στον Θερμαϊκό και πιασμένοι χέρι- χέρι χόρεψαν όλοι μαζί το ιστορικό συρτάκι του Ζορμπά!

Must Read

Μουσικοί, χορευτές και απλός κόσμος χόρεψαν, τραγούδησαν και τίμησαν τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη με φόντο τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη. Γνωστοί και άγνωστοι σιγοτραγούδησαν τα «αθάνατα» τραγούδια του μεγάλου συνθέτη και χόρεψαν συρτάκι και ζεϊμπέκικο.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι χορευτές της Ακαδημίας Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης χόρεψαν μερικά από τα μουσικά «διαμάντια» που άφησε παρακαταθήκη ο Μίκης Θεοδωράκης: «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες», «Δραπετσώνα» και «Βρέχει στη φτωχογειτονιά».

Στο τέλος μάλιστα, οι χορευτές ενώθηκαν με τουρίστες που είχαν τελειώσει την βόλτα τους με καραβάκι στον Θερμαϊκό και πιασμένοι χέρι- χέρι χόρεψαν όλοι μαζί το ιστορικό συρτάκι του Ζορμπά!

Ο ερμηνευτής και τραγουδιστής Παναγιώτης Καραδημήτρης, ο οποίος γνώριζε και προσωπικά τον Μίκη Θεοδωράκη ανέφερε «θέλουμε με αυτόν τον τόπο να τιμήσουμε ως πόλη τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί και εκείνος τίμησε τη Θεσσαλονίκη. Πρωτίστως με το μεγάλο πανελλαδικό πολιτιστικό κίνημα, μιας και η δολοφονία του Λαμπράκη έγινε στη Θεσσαλονίκη. Και όπως επίσης τίμησε τη Θεσσαλονίκη με το εμβληματικό έργο του, τον Επιτάφιο, που αφορά στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει ότι έχει τρεις ζωές: η μία για να πονάει, η μία για να θέλει και η άλλη για να νικάει. Εμείς χαιρετάμε την πρώτη ζωή, εκείνη που πονούσε και κρατάμε τις άλλες δύο για να θέλουμε και για να νικάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα μέλη της ορχήστρας: Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο, Νίκος Ρουμελιώτης και Στάθης Σαββίδης στο μπουζούκι και Αντώνης Χατζημανώλης στην κιθάρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This