Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «Αμάλ» στο Μεταξουργείο – Χημικά σε αναρχικούς που προσπάθησαν να προσεγγίσουν (video)

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο «ταξίδι» της περιβόητης Αμάλ, που περιδιαβαίνει την Ελλάδα για να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Must Read

Μικρής έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του Μεταξουργείου μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να επιτεθούν στους υποστηρικτές του ταξιδιού της περιβόητης Αμάλ, της μαριονέτας – σύμβολο της προσφυγιάς.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ολιγομελής ομάδα ατόμων πέταξε τέσσερις μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «απάντησαν» προχωρώντας σε ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησαν μικροσυμπλοκές στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι Αρχές προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Και ενώ αντιρατσιστικές οργανώσεις έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξη τους στο δρώμενο, οι διοργανωτές, με ανακοίνωση που βγήκε περίπου στις 18:00, αποφάσισαν να μην μεταβούν στην περιοχή του Μεταξουργείου. Ειδικότερα, η ανακοίνωσή τους αναφέρει τα εξής: «Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ».

Νωρίτερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη ακροδεξιών ομάδων στην πλατεία Καραϊσκάκη, με το συγκεντρωμένο πλήθος να αντιδρά στο «ταξίδι» της Αμάλ, που περιδιαβαίνει την Ελλάδα για να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια ώρα, ομάδα αναρχικών προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, αλλά απωθήθηκε με χημικά από αστυνομικές δυνάμεις, που την εμπόδισαν να προχωρήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι κλειστός παραμένει από τις 17:30 ο σταθμός του Μετρό στο Μεταξουργείο, με εντολή της Αστυνομίας λόγω της συγκέντρωσης.

  • Δείτε πλάνα από το σημείο:

Στους δρόμους της Αθήνας

Η προσφυγοπούλα Αμάλ από χτες, Πέμπτη, περιδιαβαίνει τους δρόμους της Αθήνας με συνοδοιπόρους πολλούς μικρούς και μεγάλους. Πλήθος κόσμου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τη νόσο Covid-19, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ασωμάτων στο Μοναστηράκι και συνόδευσε τη μαριονέτα που διανύει ένα μεγάλο ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων, με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής της από την πλατεία Ασωμάτων μέχρι την Τεχνόπολη, ο κόσμος περπατούσε πλάι-πλάι με την Αμάλ, ενώ, ταυτόχρονα, πραγματοποιούνταν μουσικοχορευτικά δρώμενα, καθώς ομάδα μουσικών και χορευτών ξετύλιγε μαζί της τον αριαδνικό της μίτο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This