Μίκης Θεοδωράκης: Πρόταση για προτομή και ονοματοδοσία δρόμου της Αθήνας

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή

Must Read

Τοποθέτηση προτομής του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας και το όνομα του να δοθεί σε οδό, προτείνονται μεταξύ άλλων σε ψήφισμα που θα εισηγηθεί για έγκριση στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως επίσης, ο ίδιος και αντιπροσωπεία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του δήμου να παρευρεθούν στην κηδεία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο θάνατος του οποίου έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

«Ο μεγάλος δημιουργός τροφοδότησε τον Ελληνισμό και όλον τον κόσμο με την ανυπέρβλητη πνευματική του παραγωγή. Το έργο του, το αυθεντικό ταλέντο του, αλλά και η ίδια του η ζωή αποτελούν για κάθε άνθρωπο ανεκτίμητα εφόδια. Στιγμάτισαν την ελληνική ιστορία και τού απέδωσαν δικαίως μία θέση στην αιωνιότητα. Αγωνιστής και ιδεολόγος, πνευματικός και λαϊκός, έφυγε αφήνοντας πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη. Ένα πολύτιμο δώρο ψυχής για τις επόμενες γενεές. Η μουσική του αλλά και οι ιδέες του, βαθιά ελληνικές, φώτισαν ολόκληρη την οικουμένη», αναφέρεται στο ψήφισμα που θα προταθεί .

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This