Αλαλούμ με αναισθησιολόγο στις Σέρρες – Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για τα Νοσοκομεία

Άρχισαν να επικαλούνται ελλείψεις ειδικοτήτων στο Υπουργείο Υγείας για να κλείσουν, ή να συγχωνεύσουν νοσοκομεία

Must Read

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στις Σέρρες. Ο μοναδικός αναισθησιολόγος ο οποίος προσλήφθηκε από την τελευταία διαδικασία αντικατάστασης συναδέλφων του που βγήκαν σε αναστολή, ήταν να πιάσει δουλειά στο Νοσοκομείο της πόλης για να καλύψει ένα τεράστιο κενό, καθώς το Νοσοκομείο δεν διαθέτει κανέναν αναισθησιολόγο.

Όμως, όταν παρουσιάστηκε δήλωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί και πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά του αναγκάστηκε να αποχωρήσει με αναστολή εργασίας!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών υπάρχει τεράστιο πρόβλημα καθώς ο μοναδικός αναισθησιολόγος παραιτήθηκε τον περασμένο Μάιο. Στη θέση του αποσπάστηκε συνάδελφός του από τη Θεσσαλονίκη (από τον «Άγιο Παύλο»), ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα κενά.

Σύμφωνα με το Open, που επικαλείται πηγές του συστήματος υγείας, πλέον το πρόβλημα είναι τεράστιο και είτε θα κλείσει το Νοσοκομείο Σερρών, είτε θα κλείσει το Νοσοκομείο της Δράμας, είτε τα δύο αυτά θα συνενωθούν, προκειμένου να εφημερεύουν εκ περιτροπής για να καλύψουν μια τεράστια γεωγραφική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει πανελλαδικό πρόβλημα στην πλήρωση των θέσεων των αναισθησιολόγων και μέσα στους επόμενους μήνες θα γιγαντωθεί. Εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης επειδή έχουν ολιγομελή τμήματα.

Η έλλειψη αναισθησιολόγων, λένε από το Υπουργείο Υγείας, αποτελεί μια «ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει». Κάπως έτσι δηλαδή… στρώνεται το έδαφος για όσα θα ακολουθήσουν.

Ο πρόεδρος των ιατρών του ΓΝ Σερρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης μίλησε στο Επιλογές TV και επεσήμανε ότι έχει δημιουργηθεί και μείζον πρόβλημα στην καρδιολογική κλινική καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν βγαίνουν οι εφημερίες, χωρίς να υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από πλευράς Υπουργείου.

«Πάνω στα συντρίμμια της υγείας και σε επιδημικά κύματα έρχεται η κυβέρνηση να περάσει τους σχεδιασμούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This