Ξενάγηση στο κελί του Αγίου Νεκταρίου Αίγινας

Must Read

Στο ανακαινισμένο κελί του Αγίου Νεκταρίου, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας – Αγίου Νεκταρίου Αίγινας που ο Άγιος ίδρυσε, η Ηγουμένη Τιμοθέηξενάγησε τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, την σκηνοθέτη Γελένα Πόποβιτς μαζί με τον σύντροφό της και  παραγωγό Αλέξανδρο Πότερ, της ταινίας ¨Ο Άνθρωπος του Θεού” , και τον πρόεδρο της Επιτροπής Αίγινα 2021 κ. Μανώλη Κοττάκη.

Ηγουμένη Τιμοθέη:

«Βρισκόμαστε στον πολύ προσωπικό χώρο του Αγίου, εδώ που έζησε ο Άγιος. Έχουμε κάνει προσπάθεια να συντηρήσουμε όλα τα πράγματά του ακόμα και τα άμφιά του. Προσπαθήσαμε να ανακαινίσουμε το χώρο, να εκθέσουμε τα προσωπικά του αντικείμενα για να τα βλέπει ο κόσμος, να παρηγοριέται, να παίρνει δύναμη. Δεν πρέπει να τα κρατάμε για εμάς, γιατί είναι ευλογία.
Μας βοήθησε πολύ ο Άγιος σε αυτό. Μας φανέρωσε πράγματα.
Είμαστε τυχεροί που είναι ένας σύγχρονος Άγιος και έχουμε και φωτογραφίες του, να ξέρουμε τη μορφή του».

Όπως είπε η ηγουμένη ότι βρίσκεται μέσα στο χώρο, τα έπιπλα, τα βιβλία, είναι όλα δικά του. Ακόμα και τα παντζούρια είναι φτιαγμένα όπως ήταν την εποχή του Αγίου.
Μας ξενάγησε σε ένα προς ένα τα αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί σε βιτρίνα, όπως τα μαχαιροπήρουνα που χρησιμοποιούσε, τα ποτηράκια, τα γυαλιά του, τη ράβδο που χρησιμοποιούσε όταν δίδασκε, τη πρώτη σφραγίδα της Μονής, τις παντόφλες του που έφτιαχνε μόνος του και πολλά άλλα.
Συνέχισε τη ξενάγηση στη βιτρίνα με τα άμφια του Αγίου, τις ράβδους, τις μούσες. Στις εικόνες στο υπνοδωμάτιο και στις φωτογραφίες που έχουν διασωθεί από νεανικά του χρόνια έως το τέλος.

«Είναι η κληρονομιά μας, η μεγάλη ευλογία»

Νέλλη Πετροπούλου
https://aeginalight.gr/article.php?id=114617

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This