Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη!

Must Read

Χιλιάδες Έλληνες, κάθε ηλικίας αναμένεται να περάσουν σήμερα από την Μητρόπολη Αθηνών, όπου από τις 15:00 το μεσημέρι, ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του οικουμενικού Έλληνα, Μίκη Θεοδωράκη!

Μικροί και μεγάλοι ήδη έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν στην Μητρόπολη, προκειμένου να πιάσουν σειρά και να πουν το ύστατο χαίρε στον μεγάλο καλλιτέχνη, στο σύμβολο της ειρήνης και της ελευθερίας.

Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 15:00 μέχρι και τις 19:00 σήμερα το απόγευμα και θα συνεχιστεί την Τρίτη, από τις 10.000 έως τις 19.00, και την Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 14.00.  

 

Μία ώρα αργότερα, στις 15.00,  θα ξεκινήσει, στον ίδιο χώρο, η τελετή αποχαιρετισμού στην οποία θα παραστούν τα μέλη της οικογένειάς του, άνθρωποι από το στενό φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον και εκπρόσωποι της Πολιτείας. Κατά την διάρκειά της θα εκφωνηθούν επικήδειοι.

Έπειτα θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι έτσι όπως ο ίδιος το ήθελε, όπως το είχε σχεδιάσει, εδώ και πολύ καιρό, με κάθε λεπτομέρεια. Προορισμός του θα είναι ο Γαλατάς Χανίων, η ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, Γιώργη Θεοδωράκη, και το οικογενειακό μνήμα όπου εκείνος αναπαύεται μαζί με μητέρα του, Ασπασία και τον πολυαγαπημένο του αδελφό, Γιάννη. Εκεί, στο κοιμητήριο της μικρής αυτή κωμόπολης, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα γίνει η ταφή του. 

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, μετά από σχετική αίτηση που κατατέθηκε την Παρασκευή, από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του συνθέτη προκειμένου να διασφαλιστεί η τελευταία του επιθυμία σχετικά με τις λεπτομέρειες της κηδείας του.

Στην διαδικασία η οικογένεια Θεοδωράκη θα εκπροσωπηθεί από δικηγόρο καθώς η κόρη του συνθέτη, Μαργαρίτα, η οποία αρχικά είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις σχετικά με τον τόπο ταφή του οι οποίες όμως φαίνεται πως κάμφηκαν, θα βρίσκεται στην Ξάνθη, όπου θα πραγματοποιηθεί απόψε συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης ενώ ο γιος του Γιώργος έχει ξεκαθαρίσει πως όλο αυτό δεν τον αφορά καθώς δεν θα αψηφούσε ποτέ τον πατέρα του.   

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This