Καθαρίστρια «μαϊμού» άρπαξε από πυρόπληκτη γιαγιά στη βόρεια Εύβοια 1.400 ευρώ

Καλά κρατούν οι απάτες σε βασανισμένους πυρόπληκτους

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι βλέπουν από τη μία στιγμή στην άλλη τις οικονομίες τους να κάνουν φτερά με διάφορα τεχνάσματα. Οι επιτήδειοι δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» ακόμη και τους πυροπλήκτους. Τελευταίο θύμα μία ηλικιωμένη, η οποία πείστηκε από μια άγνωστη γυναίκα που πήγε στο σπίτι της στη βόρεια Εύβοια ως καθαρίστρια που θα έκανε απολύμανση καταφέρνοντας να της αποσπάσει 1.400 ευρώ!

Το περιστατικό διαδραματίστηκε το χωριό Κοκκινομηλιά, όταν η άγνωστη γυναίκα πλησίασε την 84χρονη που καθόταν στην αυλή του σπιτιού της και της είπε ότι ανήκει σε συνεργείο που κάνει απολύμανση και καθαρίζει όσα άφησε πίσω της η φωτιά. Η ηλικιωμένη την άφησε να μπει για να καθαρίσει την αυλή και τα δωμάτια του σπιτιού της, στα οποία η απατεώνισσα βρήκε 1.400 ευρώ, τα άρπαξε και έγινε «καπνός».

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη η Αστυνομία καλείται να εξιχνιάσει απάτες μέσω «phishing». Συγκεκριμένα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της ότι το τελευταίο 24ωρο στην Κεντρική Μακεδονία τέσσερις πολίτες εξαπατήθηκαν μέσω e-mail που έλαβαν δήθεν από τράπεζα και τους αφαίρεσαν περισσότερα από 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιτήδειοι εφαρμόζουν τη μέθοδο «phishing» και στα e-mails που στέλνουν στους ανυποψίαστους πολίτες τούς προτρέπουν να πατήσουν σε έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε ψεύτικη ιστοσελίδα. Στη συνέχεια, ζητούν καταχώριση προσωπικών στοιχείων, τα οποία υποκλέπτουν μόλις συμπληρωθούν, κι έτσι αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων, από τους οποίους μεταφέρουν σε άλλους όσα χρήματα βρίσκουν.

Με παρόμοια τεχνάσματα αλλοδαποί αφαίρεσαν 1.500 ευρώ από τον λογαριασμό ενός άνδρα στη Δράμα, ωστόσο, ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου. Το θύμα έλαβε στο κινητό του παραπλανητικό μήνυμα και καταχώρισε τους προσωπικούς κωδικούς του στον υπερσύνδεσμο. Με τον τρόπο αυτόν, παραχώρησε πρόσβαση στον λογαριασμό του στους απατεώνες, οι οποίοι άρπαξαν 1.500 ευρώ. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εξακριβώσουν ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε δύο αλλοδαπούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This