«Αστακός» η ΔΕΘ: Θωράκιση με 6.000 αστυνομικούς, ελικόπτερο και drones για τον φόβο των διαδηλώσεων

Με τρεις ζώνες ασφαλείας ετοιμάζεται να αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. χιλιάδες πολίτες που το Σάββατο ετοιμάζονται να φωνάξουν «όχι» στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων

Must Read

«Αστακός» θα γίνει η ΔΕΘ, με τον σχεδιασμό της ασφάλειας του χώρου να περιλαμβάνει 6.000 αστυνομικούς, κάτι που είχε γίνει και το 2019, αφού αναμένεται να φτάσουν ενισχύσεις 2.000 ένστολων και μη από όλη την Ελλάδα, για να ενισχύσουν την τοπική αστυνομική διεύθυνση.

Στον σχεδιασμό, παραδοσιακά πλέον, υπάρχουν ο «Αίαντας» και οι «αύρες», ενώ πάνω από την πόλη θα πετούν τόσο το ελικόπτερο της Αστυνομίας, όσο και drones. Την ίδια στιγμή, επόπτευση από τις ταράτσες θα κάνουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και των Ειδικών Δυνάμεων.
Ο λόγος της ενίσχυσης είναι οι συγκεντρώσεις που θα γίνουν και ο στόχος είναι να μη φτάσουν στον χώρο της Έκθεσης οι συμμετέχοντες σε αυτές, που συνολικά θα είναι έξι, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή το πρωί, οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στις 08.00 στο Ιπποκράτειο, ενώ το βράδυ στις 20.00 καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Το Σάββατο, ανήμερα των εγκαινίων της ΔΕΘ, τον χορό των συγκεντρώσεων θα ανοίξουν οι διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, με το κάλεσμα στις 17.00 στον Λευκό Πύργο.

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία ΧΑΝΘ στις 18.00, ενώ την ίδια ώρα εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και αντιεξουσιαστές δίνουν ραντεβού στην Καμάρα.
Στο άγαλμα Βενιζέλου κάνουν κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ και η ΕΔΟΘ, όπου θα συμμετέχει με δικό του μπλοκ ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά μήκος της Εγνατίας αναμένονται οι συγκεντρώσεις της Λαϊκής Ενότητας (Σιντριβάνι), της ΟΚΔΕ (Εγνατία με Αγ. Σοφίας), κ.λπ.

Ερωτηματικό, εξάλλου, παραμένει αν στις συγκεντρώσεις θα προστεθεί και αυτή των οπαδών του Άρη, καθώς όλα εξαρτώνται από την περίπτωση αναψηλάφησης της ποινής αφαίρεσης έξι βαθμών από την ομάδα, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές

Οι εκτιμήσεις, πάντως, για συμμετοχή άνω των 15.000 διαδηλωτών κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων θυμίζει στις Αρχές την πολυπληθή συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 2018 επίσης στη ΔΕΘ, που σημαδεύτηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια.

Τρεις ζώνες ασφαλείας γύρω από τη ΔΕΘ σχεδιάζουν στην ΕΛ.ΑΣ. Η πρώτη θα έχει στόχο την πλήρη «αποστείρωση» του χώρου γύρω από το Βελλίδειο, όπου θα μπορούν να εισέρχονται για την ομιλία του πρωθυπουργού από συγκεκριμένη είσοδο μόνο όσοι έχουν τη σχετική πρόσκληση ή διαπίστευση. Η δεύτερη θα αποκλείει τον χώρο γύρω από τη ΔΕΘ και τα πανεπιστήμια, ενώ η τρίτη θα περιλαμβάνει το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μέχρι τη συμβολή της 3ης Σεπτεμβρίου με την Εγνατία.

Η Αστυνομία και η Τροχαία ανακοίνωσαν: «Από τις 06.00 ώρα της Παρασκευής (10/09/2021) μέχρι και τις 18.00 ώρα της Κυριακής (12/09/2021), δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων στο κέντρο της πόλης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This