Στις 14:00 το μεσημέρι ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα στην σορό του Μίκη Θεοδωράκη! Αύριο η ταφή του στα Χανιά

Must Read

Λίγες μόνο ώρες απομένουν για να κλείσει η γη των Χανίων στα σπλάχνα της τον Μίκη Θεοδωράκη, τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, ο οποίος εξύψωσε με τη μουσική του την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης!

Σήμερα, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι η σορός του εμβληματικού Μίκη Θεοδωράκη θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου οι πολίτες θα μπορούν να του πουν το τελευταίο αντίο.

 

 

Τις προηγούμενες δύο ημέρες πλήθος κόσμου με ένα λουλούδι στο χέρι βρέθηκε στη Μητρόπολη προκειμένου να αποτίσει φόρος τιμής στον σπουδαίο Έλληνα και μάλιστα χθες υπήρξε και μια μικρή ένταξη, καθώς οι πολίτες ήθελαν να συνεχιστεί το λαϊκό προσκύνημα.
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η τελετή του αποχαιρετισμού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επικήδειους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι. Η σορός του θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά με πλοίο όπως ήταν και η επιθυμία του προκειμένου να μεταφερθεί στα Χανιά.

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή της σορού του παγκοσμίου φήμης συνθέτη στον τόπο καταγωγής του, τον Γαλατά, βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φτάσει στις 7.30 αύριο το πρωί με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας και, έπειτα από μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, θα μεταφερθεί με τα πόδια στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Στις 13.00 θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Εν συνεχεία, η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε. Παράλληλα, την ημέρα της κηδείας του μουσικοσυνθέτη θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στον Γαλατά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This