Noor 1: Επιστροφή σε γνώριμα «λημέρια» για τον Πετρόπουλο – Βάζει στο αρχείο την υπόθεση Μαρινάκη και φεύγει

Επιστροφή στη Χαλκίδα για τον Ανακριτή - Τι γράφει τοπικό ΜΜΕ για το θέμα

Must Read

Το 2018 ο Χαλκιδαίος Ιωάννης Πετρόπουλος πήρε μετάθεση από τα Δικαστήρια Χαλκίδας (όπου υπηρετούσε από το 2018) στη Θήβα, από όπου το 2019 πήρε προαγωγή σε Πρόεδρος Πρωτοδικών και μετατέθηκε ακολούθως στα Δικαστήρια του Πειραιά, ενώ το 2020 ανέλαβε και την έρευνα για το Noor1.

Κι ενώ η υπόθεση προχωρούσε, ξαφνικά επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και ζήτησε εκ νέου μετάθεση και επιστροφή στη Χαλκίδα. Αν και ο Άρειος Πάγος είχε απορρίψει τότε το αίτημά του, ένα χρόνο αργότερα το ενέκρινε κι έτσι ο κ. Πετρόπουλος επιστρέφει στη Χαλκίδα.

Όλα αυτά, την ώρα που ο ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, είχε ζητήσει τον περασμένο Ιούνιο να γίνει συμπληρωματική ανάκριση για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στην χρηματοδότηση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».

Όπως σας αποκάλυψε το newsbreak.gr, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου είχε ήδη αποφασίσει από τις 16 Ιουνίου τη μετάθεση του κ. Τσορμπατζόγλου από τον Πειραιά στη Σύρο ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου.

Όπως γράφει το eviazoom.gr σε βάρος του κ. Πετρόπουλου κατά την διάρκεια της θητείας του στα Δικαστήρια Χαλκίδας, υπήρχαν καταγγελίες για μεροληψία και άλλα αδικήματα, ενώ η «Δίκη στο Open» το καλοκαίρι του 2020 είχε αποκαλύψει ότι ήταν ο τρίτος ανακριτής που ζητά μετάθεση μετά την ανάληψη της υπόθεσης του Noor1.

Μάλιστα, είχε παρουσιάσει και ανώνυμο μάρτυρα στην εκπομπή, ο οποίος κατήγγειλε ότι αγνοήθηκε από τον κ.Πετρόπουλο όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του τρεις φορές για το ναρκόπλοιο, υπονοώντας ότι ο Ανακριτής δεν ήθελε να προχωρήσει την υπόθεση.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το eviazoom.gr για τον κ. Πετρόπουλο: «Όπως ανακοινώθηκε από τον Άρειο Πάγο στις μεταθέσεις του 2021, ο ‘γνωστός’ Χαλκιδέος Δικαστής Γιάννης Πετρόπουλος, επιστρέφει στα Δικαστήρια Χαλκίδας και συγκεκριμένα στο «αμαρτωλό» Πρωτοδικείο Χαλκίδας, όπου υπηρετούσε εκεί για πολλά χρόνια μέχρι το 2018 μαζί με τα φιλαράκια του, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου και την Δικαστή – Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Κωνσταντίνα Φλετούρη, οι οποίοι υπηρετούσαν στα Δικαστήρια Χαλκίδας από το 2013 μέχρι σήμερα και μετά από 8,5 χρόνια πήραν προαγωγή και μετατέθηκαν (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά δημοσίευματα). Μάλιστα σε βάρος του Πετρόπουλου, κατά την διάρκεια της θητείας του στα Δικαστήρια Χαλκίδας, υπήρχαν καταγγελίες για μεροληψία και άλλα αδικήματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This