Ζητείται χορηγός για το αναβατόριο της Ακρόπολης

Must Read

Σειρά  προβλημάτων επισημάνθηκαν κατά τη σύσκεψη για τον αρχαιολογικό και τον περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης που συγκάλεσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Η εικόνα που παρουσιάζουν τα πέριξ της Ακρόπολης είναι εκείνη της έντονης εγκατάλειψης, που μας εκθέτει στον επισκέπτη που έρχεται ως σε προσκύνημα» υπογράμμισε η υπουργός, η οποία στη συνέχεια ανέφερε τα παράπονα που εκφράζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες λόγω των συχνών προβλημάτων που παρουσιάζονται στο αναβατόριο, ενώ συχνά τούς ζητείται να αποδείξουν την αναπηρία τους με έγγραφα τα οποία εν τέλει δεν γίνονται αποδεκτά.
Σύντομα θα εκδοθεί η Ψηφιακή Κάρτα Πολιτισμού και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταθέσουν την ολοκληρωμένη πρότασή τους για το αναβατόριο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Οπως είπε η κυρία Μενδώνη, καταβάλλεται προσπάθεια το κόστος της αντικατάστασης να καλυφθεί με ιδιωτική χορηγία, ενώ το αναβατόριο να είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2020.

Καλώδια

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία και τη συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Η υπουργός ζήτησε να ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου η χαρτογράφηση του δικτύου καλωδίων, ηλεκτρικών πινάκων και φορτίων που βρίσκονται στον χώρο του Ιερού Βράχου, παρατηρώντας ότι «τρέχουν εκατοντάδες καλώδια στον βράχο, τα οποία, πέρα από την εικόνα της εγκατάλειψης που παρουσιάζουν, είναι και επισφαλή για τον επισκέπτη». Πολλά καλώδια και πίνακες, από τους 180 συνολικά που είναι εγκατεστημένοι, είναι ανενεργοί, ενώ η καταγραφή τους δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και έχει αρχίσει εδώ και έξι μήνες.
Επίσης, ζήτησε να εξεταστούν άμεσα το θέμα του φωτισμού της Ακρόπολης και οι αλλοιώσεις που έχουν παρατηρηθεί στην αρχική μελέτη φωτισμού από τον Πιερ Μπιντό, και να δοθούν προδιαγραφές για ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης του φωτισμού και αντικατάστασης των λαμπτήρων με τεχνολογίας Led.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This