Γεράσιμος Χουλιάρας: «Πιθανόν από το ρήγμα της Πάρνηθας τα 3,7 Ρίχτερ που κούνησαν την Αττική»

Must Read

Στην πιθανότητα ο σεισμός που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Αττική, να συνδέεται με το ρήγμα της Πάρνηθας, έκανε αναφορά ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο σεισμός, μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού του βάθους. «Εξετάζουμε τον συγκεκριμένο σεισμό ο οποίος ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,8 χιλιόμετρα και γι’αυτό ήταν και αρκετά αισθητός. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας. Και εξετάζουμε εάν είναι μεμονωμένο γεγονός ή συνέχεια της ακολουθίας της Πάρνηθας» σημείωσε.

Σημειώνεται πως οι πρώτες δυο αυτόματες καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχαν δώσει τον σεισμό στα 4 και 3,5 Ρίχτερ αντίστοιχα. Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό δίνει, επίσης, τον σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 11 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, ενώ αναφέρει ακόμα πιο μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χιλιόμετρα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This