Κυριακή 13/6/2021

Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για διακοπές πολυτελείας

Άλλη μια διάκριση για τον ελληνικό τουρισμό

Σύμφωνα με έρευνες έγκυρων ταξιδιωτικών περιοδικών τουρισμού («Global Traveler») αλλά και παγκόσμιων δικτύων τουριστικών πρακτόρων («Virtuoso»), που απευθύνονται σε ταξιδιωτικό κοινό αυξημένων απαιτήσεων και εισοδηματικών κριτηρίων, το 2019 αναμένεται μία ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για την Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα οι διακρίσεις που έλαβε η χώρα:
• Η Σαντορίνη ψηφίστηκε, ως ο κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως για το 2019, στην κατηγορία «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» («Best Island in Europe») από τους αναγνώστες του καταξιωμένου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Global Traveller», που απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών που συνηθίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Στην πρώτη δεκάδα των καλυτέρων νησιών της κατηγορίας περιλαμβάνονται τόσο η Μύκονος όσο και η Κρήτη καταλαμβάνοντας την τρίτη και όγδοη θέση αντίστοιχα. Τα τρία ελληνικά νησιά διακρίθηκαν στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων «Leisure Life Style awards 2019» του περιοδικού.
• Η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία Καλύτεροι Ιστορικοί Προορισμοί Διεθνώς («Best Historical Attractions, International») και η Μύκονος, στην κατηγορία Καλύτερες Παραλίες («Best Beaches»).
• Τέλος, η χώρας μας βρέθηκε, επίσης, στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών προορισμών για διακοπές το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν ήδη κάνει Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες μέσω του παγκόσμιου δικτύου τουριστικών πρακτόρων Virtuoso. Το δίκτυο αποτελείται από 1000 τουριστικούς πράκτορες και 20.000 εξειδικευμένα τουριστικά στελέχη σε 50 χώρες σε όλο των κόσμο και ειδικεύεται στον τουρισμό πολυτελείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμερικανικό κοινό προτιμάει την Ελλάδα πολύ περισσότερο από άλλους ισχυρούς ανταγωνιστές της, καθώς την φέρνουν στην πέμπτη θέση των κρατήσεων, με την Ισπανία να είναι στην όγδοη θέση. Στην πρώτη θέση παραμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ