Χαλαρά τα γυμνάσια στις σχολές στρατού

Φοβούνται φυγή νεοεισαχθέντων

Must Read

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), και τη διαπίστωση συνολικού ελλείμματος 153 επιτυχόντων σε σχέση με τις θέσεις που προκηρύχθηκαν, πρόκειται σύντομα να διαπιστωθεί πόσο περισσότερο θα αυξηθεί το έλλειμμα λόγω μη εμφάνισης για κατάταξη ή την έπειτα από αυτή υποβολή παραίτησης και αποχώρησης.

Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση και για ποικίλους λόγους ποσοστό επιτυχόντων (κατ’ εκτίμηση 10% έως 15%) στα ΑΣΕΙ και στις ΑΣΣΥ δηλώνει παραίτηση και αποχωρεί. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το έλλειμμα τόσο όσον αφορά τους εισακτέους όσο και τους μη παρουσιασθέντες προς κατάταξη και υποβάλλοντες παραίτηση καλυπτόταν από τους επιλαχόντες.

Το πρόβλημα

Φέτος όμως, μετά την εισαγωγή του συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), ως προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής, πλέον δεν υπάρχουν επιλαχόντες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η οποία είχε προκηρύξει συνολικά 369 θέσεις και κατέγραψε 255 επιτυχόντες (έλλειμμα 114 επιτυχόντες, ποσοστό 30,89%).

Προς το παρόν δεν έχει αναληφθεί κάποια νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι η ανάληψη συνδυασμένων δράσεων με σκοπό την ομαλότερη προσαρμογή των επιτυχόντων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This