Κεραμέως: «Σε περίπτωση θετικού μαθητή, τα παιδιά θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα» (video)

«Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω», λέει η Υπουργός Παιδείας

Must Read

Αφού επανέλαβε ότι στόχος είναι η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται κλείσιμο σχολείων σε περίπτωση κρουσμάτων, αλλά αν χρειαστεί, «τα τμήματα μεμονωμένα».

Η Υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι ο εμβολιασμός και τα αυξημένα τεστ είναι δύο παράγοντες διαφορετικοί με πέρυσι και πρόσθεσε: «Αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα. Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς».

Η κ.Κεραμέως επανέλαβε ότι δεν θα υπάρχει ελαστικότητα και χαλαρότητα στις απουσίες των παιδιών που δεν θα πηγαίνουν για μάθημα λόγω φόβου σε περίπτωση κρούσματος στη τάξη.

Τέλος ζήτησε από τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε», ενώ για το θέμα των εμβολιαστικών κέντρων στα σχολεία επεσήμανε: «Το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση ωστόσο είναι περίπλοκο καθώς για τον εμβολιασμό των μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This