Νίκη Κεραμέως: «Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα, πλέον έχουμε το εμβόλιο» (video)

Must Read

Αναφορά στο άνοιγμα και στην λειτουργία των σχολικών μονάδων έκανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας, νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Open και την εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει», υπογραμμίζοντας οτι το ποσοστό του εμβολιασμού στους εφήβους αυξάνει.

«Το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση» δήλωσε η υπουργός, τονίζοντας πως τα συχνά τεστ στα οποία έχει επιμείνει η κυβέρνηση για τα σχολεία, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία. «Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα! Πλέον έχουμε το εμβόλιο! Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά», επεσήμανε.

Η κ. Κεραμέως απαντώντας στην ερώτηση γιατί τα σχολικά τμήματα θα κλείνουν μετά την εμφάνιση του 50%+1 κρουσμάτων στην τάξη, εξήγησε πως «ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο οπότε δεν είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ραγδαίας μετάδοσης το ιού στους ηλικιωμένους καθώς αρκετοί έχουν πλέον εμβολιαστεί».

Η Νίκη Κεραμέως απηύθυνε έκκληση για ακόμη μία φορά προς τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά λέγοντας ότι «πρέπει να επωφεληθούν από το τεράστιο αυτό δώρο της επιστήμης».

Αρνητές γονείς μαθητών

Σε ό,τι αφορά στους αρνητές γονείς μαθητών η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών τόνισε: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που εκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Εχει δοθεί οδηγία σε ολα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Αναφορά έκανε και στο περιστατικό που εκτιλύχθηκε στο σχολείο στα Καμίνια τονίζοντας πως υπάρχουν ήδη οι σχετικές ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί από το καλοκαίρι. «Και επιπλέον έχει δοθεί ήδη και μία κατεύθυνση προς τα σώματα που υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου στις περιπτώσεις αυτές που προφανώς εφαρμόζεται ο νόμος το χρέος όλων μας είναι να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους» κατέληξε η υπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This