Μάριος Θεμιστοκλέους: «7 στους 10 έχουν εμβολιαστεί» – «Όπως τα παλιά το καλοκαίρι του 2022» (video)

Τη δευτέρα οι ανακοινώσεις για την επέκταση της τρίτης δόσης

Must Read

Αισιόδοξος ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι σαν αυτά πριν από τον κορωνοϊό και πως η εμβολιαστική εκστρατεία έχει και συνέχεια, εμφανίστηκε ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Είπε ακόμα ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η επόμενη κατηγορία που θα λάβει τρίτη δόση εμβολίου και πως τα εμβολιαστικά κέντρα κλείνουν βάσει… σχεδιασμού και όχι επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται.

«Ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2022 θα είναι όπως τα παλιά και θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με εμβολιασμούς και φυσική νόσηση», ανέφερε αρχικά στο Open.

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση (μόνο με mRNA εμβόλια), ο κ.Θεμιστοκλέους είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει για τους ανοσοκατεσταλμένους και παρέπεμψε για νεότερα… από Δευτέρα: «Τη  Δευτέρα η κ. Θεοδωρίδου και εγώ θα εξειδικεύσουμε ποιες άλλες κατηγορίες θα προστεθούν, που σε αυτή τη φάση θα είναι κυρίως ηλικιακές ομάδες από μια ηλικία και πάνω και όσοι είχαν εμβολιαστεί μέχρι το Απρίλιο. Δεν επείγει για τον γενικό πληθυσμό».

Σε ερώτηση για το κλείσιμο εμβολιαστικών κέντρων, ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας είπε ότι αυτό γίνεται λόγω… σχεδιασμού και όχι γιατί έπεσε σε τέλμα η εμβολιαστική καμπάνια: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 60% στον γενικό πληθυσμό και 70% στον ενήλικο πληθυσμό. Δεν κλείνουν εμβολιαστικά κέντρα γιατί δεν εμβολιάζεται ο κόσμος, κλείνουν γιατί ευθύς εξαρχής ο σχεδιασμός ήταν αυτός. Έχουμε εμβολιάσει 7 στους 10 συμπολίτες μας που μπορούν να εμβολιαστούν, άρα μένει ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού να πειστεί να εμβολιαστεί και έχουμε και τις τρίτες δόσεις, σε ένα συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού. Η δυναμικότητα του συστήματος παραμένει. Αυτή τη στιγμή είμαστε στους 75-80.000 την ημέρα και μπορούμε πολύ γρήγορα να προσαρμόσουμε το σύστημα για να φτάσουμε στις 140.000 εμβολιασμούς».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις τρόμου κάποιων επιστημόνων για την εξέλιξη του κορωνοϊού και στα παιδιά, ο κ.Θεμιστοκλέους προτίμησε να κάνει μια πιο γενική προσέγγιση: «Από τη στιγμή που η οικονομική ζωή επανέρχεται ο covid θα μετατραπεί σε μια βαριά γρίπη, που στο τέλος της ημέρας, είτε όλοι θα έχουν νοσήσει, είτε θα έχουν εμβολιαστεί. Πολύ ορθά το θέτουν οι ειδικοί ότι κάποιος στη ζυγαριά για την απόφασή του αν θα εμβολιαστεί ή όχι, θα πρέπει να βάλει ποιοι είναι οι κίνδυνοι από το εμβόλιο και ποιοι είναι οι κίνδυνοι αν νοσήσει. Ειδικά στις μεγάλες ηλικίες αυτό είναι συντριπτικό δεν χωράει συζήτηση. Έχουμε μια κοινωνία που είναι ανοιχτή, ο ιός προχωράει, δεν τα λέμε για να τρομάξουμε τον κόσμο».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των παιδιών: «Τα παιδιά είναι αυτά που μας τροφοδοτούν με ραντεβού. Αυτή τη στιγμή είμαστε 30% περίπου στους 15-17 ετών και ένα 17% στους 12-14 ετών. Οι γονείς είναι πολύ σημαντικό να μιλήσουν με τον παίδιατρό τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This