Εργασιακός διαχωρισμός και εκφοβισμός από την διοίκηση της ΕΡΤ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους (;)

Must Read

Καταγγελία σχετικά με εκφοβισμό για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της ΕΡΤ Α.Ε, δέχθηκε η δημοσιογραφική ομάδα του newsbreak.gr.

Tην δημοσιεύουμε αυτούσια και αναμένουμε απάντηση από τους αρμοδίους.

Καλησπέρα σας.
Ονομάζομαι “Χ” και εργάζομαι στην “Χ” υπηρεσία της ΕΡΤ ΑΕ, στο τμήμα “Χ” με την ειδικότητα ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού. Πρόσφατα και με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και αφορούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ ΑΕ μας έστειλε μια δική του εσωτερική ανακοίνωση την οποία και υπογράφει ο ίδιος και στην οποία παραφράζοντας τον νόμο και το ΦΕΚ (Β΄ 4206) μας υποχρεώνει σε 2 rapid test την εβδομάδα αντί για 1 που ορίζει ο νόμος και μάλιστα μας ενημερώνουν ότι δεν θα μας αφήσουν να περάσουμε για εργασία, θα επιβαρυνθούμε με πρόστιμα κ.α.
Είμαι εργαζόμενη, ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού και εργάζομαι στο λογιστήριο, δεν έχω καμία σχέση με στούντιο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, θεάματος ή ακροάματος και όπως πολλοί άλλοι διοικητικοί εργαζόμαστε ως υπάλληλοι γραφείου. Παρόλα αυτά η διοίκηση δια μέσου του Γενικού Διευθυντή Οικονομικής Υπηρεσίας που υπογράφει την εσωτερική εγκύκλιο βρήκε ένα έμμεσο τρόπο να μας πιέσει, να μας αναγκάσει καταχρηστικά να πληρώνουμε 2 rapid tests την εβδομάδα ασκώντας εργασιακό εκφοβισμό για να περάσει αυτό που η κυβέρνηση επιτάσσει. Να εμβολιαστούμε με το ζόρι…

• Από πότε η εσωτερική εγκύκλιος ενός Γενικού Διευθυντή είναι ανώτερη από το ΦΕΚ και τους νόμους;
• Μπορεί ένας ΓΔ να επιβάλλει αυθαίρετα την βούληση του στους εργαζόμενους που είναι νομοταγείς και τηρούν τα όσα προβλέπει το ΦΕΚ;

Σας παρακαλώ να αναδείξετε το θέμα, γιατί παρόμοιες καταστάσεις συμβαίνουν σε πολλούς εργασιακούς χώρους και οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν που να στραφούν προκειμένου να κατοχυρώσουν και να διασφαλίσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ονομάζεται το πολίτευμα όπου ο καθένας έχει δικαίωμα στην ΑΠΟΨΗ, την ΕΠΙΛΟΓΗ και την ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ. Μια διοίκηση όπως η συγκεκριμένη της ΕΡΤ ΑΕ που στοχοποιεί κάθε αντίρρηση, αμφισβήτηση ή διαφορετική γνώμη και μετατρέπει μερίδα των εργαζομένων της σε πολίτες γ’ κατηγορίας ΔΕΝ θα έπρεπε να έχει θέση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This