Αυστηρή έκκληση Παγώνη σε γονείς: «Ένα στα τρία παιδιά νοσεί»

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν καθημερινά ειδικοί και επιστήμονες αναφορικά με τη διασπορά του ιού στους ανηλίκους, οι οποίοι και μεταδίδουν με τη σειρά τους τον ιό στον κοινότητα.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους μέχρι τα Χριστούγεννα τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πλέον νοσεί 1 στα 3, αντί για 1 στα 5 παιδιά, όπως συνέβαινε πριν λίγο διάστημα.

«1 στα 3 παιδιά νοσεί με κορωνοϊό»

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδίατρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», είπε η κ. Παγώνη.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι κακουχίες, πονόλαιμος, πυρετός κλπ. Όμως τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στο νοσοκομείο. Εμείς δεν θέλουμε να δούμε παιδιά στα νοσοκομεία και σε ΜΕΘ».

Η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε πως η μετάδοση στους εσωτερικούς χώρους είναι 18 φορές μεγαλύτερη από ότι στους κλειστούς και αναφέρθηκε στην ανάγκη να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί με την τρίτη δόση, καθώς έχει περάσουν σχεδόν οκτώ μήνες από όταν τους χορηγήθηκε η δεύτερη δόση.

Όπως ανέφερε, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ενδονοσοκομειακές αλλά και και ενδοοικογενειακές περιπτώσεις με συγγενείς να νοσηλεύονται παράλληλα. Και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου ανάλογα και με τον οργανισμό τους καθενός.

«Φοβόμαστε ειδικά για παιδιά κάτω των 12, πρέπει να εστιάσουμε στην ασφάλειά τους στα σχολεία. Να φορούν μάσκες, να αερίζονται οι αίθουσες. Να είναι εναλλάξ τα διαλείμματα», πρότεινε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά.

Επισήμανε ότι το επιστημονικό περιοδικό «New England» δημοσίευσε μια μελέτη που έλεγε για την τρίτη δόση πόσο προσφέρει και εξασφαλίζει την ομάδα των ασθενών υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα. «Μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται. Ξεκινάμε με τις πρώτες ομάδες και πιστεύω σιγά σιγά ότι οι περισσότερες ομάδες, αν όχι όλες, θα το κάνουν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This