Σύλβια Αποστολίδου – Ιωαννίδου: Πέθανε η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης

Eίχε χαρακτηριστεί κατάσκοπος και εχθρός της Γερμανίας του Χίτλερ

Must Read

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 97 ετών, άφησε η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Σύλβια Ιωαννίδου – Αποστολίδου.

Μετά την αποφοίτησή της από το Αρσάκειο, η Σύλβια Αποστολίδου – Ιωαννίδου, μπήκε στην Εθνική Αντίσταση το 1942, σε ηλικία 18 ετών, συνεπαρμένη από το δράμα που ζούσε η χώρα. Η γνωριμία της με έναν Βρετανό αξιωματικό την οδήγησε να συνδεθεί με τη βρετανική μονάδα δολιοφθορών Force 133 και η ίδια ξεκίνησε τη δράση της με το την κωδική ονομασία «Πατ».

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Σύλβιας Ιωαννίδου-Αποστολίδου.

Υπήρξε επικεφαλής της βρετανικής μονάδας δολιοφθορών Force 133 στην Αττική κατά την περίοδο της Κατοχής. Δρώντας με την κωδική ονομασία ”Πατ” αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ηρωίδες της Εθνικής Αντίστασης, με καθοριστική συμμετοχή σε κομβικά γεγονότα της περιόδου.

Από τις γραμμές αρχικά της ΕΡΕ και κατόπιν της Νέας Δημοκρατίας, υπηρέτησε αθόρυβα αλλά δυναμικά και με απόλυτη συνέπεια τις αξίες της ελευθερίας και της προόδου.

“Πάντα στον νου σας να έχετε την Ελλάδα”, μας είχε προτρέψει σε ομιλία της το 2018. Την αποχαιρετούμε με τη δέσμευση ότι η παρακαταθήκη της αποτελεί για εμάς οδηγό».

Της απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής

Το 2008, της απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ το 2018 τιμήθηκε από την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών και τον Σύνδεσμο 1974, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. «Θα συνεχίσω να προσφέρω όσο κρατήσει το νήμα της ζωής μου» είχε πει τότε στην ομιλία της και πρόσθεσε «Πάντα στον νου σας να έχετε την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This