Δεν νοείται ο ραγιαδισμός στις μέρες μας

«Ο κ. Ελπιδοφόρος καλό είναι να εξαναγκαστεί να πάει σπίτι του» - Γράφει ο Δημήτρης Καυκάς

Must Read

Η διάσωση του Ελληνισμού και της ελληνικής εθνικής συνείδησης των ραγιάδων αποτέλεσε ένα από τα βασικά γνωρίσματα της πολιτικής του Σχολάριου ως πατριάρχη, πολιτική που ακολούθησαν πιστά οι διάδοχοί του στον οικουμενικό θρόνο και όλοι γενικά οι ηγέτες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας κατά την τουρκοκρατία.

  • Γράφει ο Δημήτρης Καυκάς

Αξιωματούχοι της Εκκλησίας όπως ο αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Θεοδόσιος Ζυγομαλάς, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Μελέτιος Πηγάς, ο μητροπολίτης Μυρέων Ματθαίος, ο οικουμενικός πατριάρχης Κύριλλος Λούκαρης, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Ματθαίος Κριτόπουλος, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Νεκτάριος, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Δοσίθεος, ο μητροπολίτης Αθηνών Μελέτιος Μήτρος, ο επίσκοπος Κερνίκης και Καλαβρύτων Ηλίας Μηνιάτης, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Χρύσανθος, ο μητροπολίτης Φιλαδελφίας Γεώργιος Φατζέας, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ Β ́ ο Αθηναίος, ο οικουμενικός πατριάρχης Σαμουήλ Χαντζερής, ο επίσκοπος Μετρών και Αθύρων Γεράσιμος, δεν έπαυαν στιγμή να μιλούν για «Έλληνες», για «απογόνους των Ελλήνων», για το «γένος των Ελλήνων», για το «κλεινό γένος των Ελλήνων», για «το μέγα ποτέ και επιφανές γένος των Ελλήνων», για την «πατρική του γη» την «Ελλάδα», για την «εράσμια φωνή, την ελληνική», ακόμη και για το «των Ελλήνων ενδοξότατον έθνος».

Οι παραπάνω αναφορές είναι ένα μικρό δείγμα από το σύνολο των αναφορών της Εκκλησίας
στο ελληνικό γένος καθ’ όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας. Απλοί μοναχοί και ιερείς, μικρότεροι, μεγαλύτεροι και κορυφαίοι ηγέτες της Εκκλησίας δεν έπαυαν να υπενθυμίζουν στους Έλληνες ραγιάδες του σουλτάνου την εθνική τους καταγωγή μέσα από τα θρησκευτικά έντυπα που κατά χιλιάδες εξέδιδαν. Ακόμη και οι πρόλογοι των βιβλίων που χρησιμοποιούνταν στην λατρεία της Εκκλησίας απευθύνονταν προς το «ελληνικόν γένος».

Είναι πράγματι όνειδος, γι’ αυτήν την δεύτερη Ελλάδα που συνιστούν οι ομογενείς της Αμερικής, στην οποίαν ολόκληρο το έθνος προσβλέπει, να ποιμένεται από έναν άνθρωπο
που με τις ενέργειες και την όλη στάση του φαίνεται ν’ ακολουθεί τις χειρότερες τάσεις της
τουρκοκρατίας. Δεν νοείται ο ραγιαδισμός στις μέρες μας. Οι βάρβαροι κάτι τέτοια περιμένουν για να τεκμηριώσουν το φαντασιακό τους αφήγημα. Ύστερα από αυτό το ταπεινωτικό «ξέπλυμα» του δικτάτορα Ερντογάν, ο κ. Ελπιδοφόρος καλό είναι να εξαναγκαστεί να πάει σπίτι του, σ’ αυτήν που φαίνεται να είναι η πατρίδα «της καρδιάς του!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This