Ράλι ανόδου στα ενοίκια! «Γονατίζουν» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στα βόρεια προάστια η μεγαλύτερη άνοδος των τιμών(17%), σε πρώτη ζήτηση τα διαμερίσματα 20ετίας

Must Read

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι τιμές ενοικίασης κατοικιών το 2021 σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με την αύξηση σε κάποιες περιοχές να φθάνει ακόμα και το 17%.

  • Του Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

Σύμφωνα με πανελλαδικά στοιχεία που παρουσίασε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Ελλάς, τα ενοίκια παρουσίασαν αύξηση 5% κατά μέσο όρο, με την Αττική να βρίσκεται στο +6,2%, τη Θεσσαλονίκη στο +9,4% και την περιφέρεια -με μικρότερες αυξομειώσεις- στο +1,4%.

Στο κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια και τα νότια προάστια καταγράφηκε άνοδος σε ποσοστό 11,6%, 16,7% και 13,9%, αντίστοιχα, ενώ στον Πειραιά και στη δυτική Αττική παρουσιάστηκε αύξηση 12,7% και 4,2%, αντίστοιχα.

Από τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς προκύπτει ότι το lockdown και η τηλεργασία ενίσχυσαν τη ζήτηση. Η τάση αυτή, σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά ποιοτικών ακινήτων για μακροχρόνια μίσθωση, έδωσε μια επιπλέον ώθηση στις τιμές.

Από περιοχή σε περιοχή διαπιστώνει κανείς διαφοροποιήσεις ως προς τα ζητούμενα τετραγωνικά αλλά και την ηλικία των ακινήτων.

Για παράδειγμα,

  • στο κέντρο της Αθήνας σε πρώτη ζήτηση βρίσκονται διαμερίσματα ηλικίας 20-25 ετών, εμβαδού 51-80 τ.μ., με το μέσο μίσθωμα να ανέρχεται στα 450 ευρώ.
  • Στη δυτική Αττική η ζήτηση στρέφεται σε διαμερίσματα ίδιου μεγέθους και παλαιότητας με το κέντρο της Αθήνας, με το ύψος του μέσου ενοικίου να κυμαίνεται αρκετά χαμηλότερα, στα 340 ευρώ.
  • Στον Πειραιά και στις όμορες περιοχές του το μέσο ενοίκιο ανέρχεται στα 410 ευρώ, με τη ζήτηση να επικεντρώνεται σε ακίνητα ηλικίας έως 20 ετών και εμβαδού από 51 έως 80 τετραγωνικά μέτρα.
  • Στα βόρεια και τα νότια προάστια οι μέσες τιμές των ενοικίων είναι σχεδόν διπλάσιες από τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής, καθώς διαμορφώνονται στα 800 και τα 750 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ ζητούνται ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας, από 81 έως 120 τ.μ., με τις μεζονέτες να παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο και σε περιοχές όπου βρίσκονται κοντά στα πανεπιστήμια, περιζήτητες είναι οι γκαρσονιέρες και τα διαμερίσματα επιφάνειας 51-80 τ.μ. ανεξαρτήτου έτους κατασκευής, με μέση τιμή ενοικίου τα 450 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This