Γιατί πεθαίνουν και εμβολιασμένοι;

Αμερικανοί επιστήμονες εξετάζουν αρκετά περιστατικά μετεμβολιαστικής λοίμωξης, που καταλήγουν στον θάνατο

Must Read

Το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των ΗΠΑ (CDC) με μια νέα έρευνα επιχειρεί να εξηγήσει γιατί και οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού κινδυνεύουν να καταλήξουν. Σύμφωνα με τον φορέα, οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν σίγουρα μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας και βαριάς νόσησης, παρ’ όλα αυτά κανένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν είναι πλήρως αποτελεσματικό.

Η «μετεμβολιαστική λοίμωξη» ή «διαπεραστική λοίμωξη» (breakthrough infection), δηλαδή αυτή που περνάει τα αντισώματα του εμβολίου και μολύνει τον άνθρωπο, σε κάποιες όχι και τόσο σπάνιες περιπτώσεις, οδηγεί σε νοσηλεία ακόμα και στον θάνατο. Ο καθηγητής πανεπιστημίου, πρόεδρος και CEO του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Νιου Τζέρσι, στο Νewark, Shereef Elnahal, ανέφερε πως ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες βλέπει αρκετά περιστατικά μετεμβολιαστικής λοίμωξης από τον κορονοϊό, που καταλήγουν στον θάνατο, επιβεβαιώνοντας την εξασθένιση της αποτελεσματικότητας όλων των εμβολίων.

Οπως εξήγησαν οι «Νew York Times», αναλύοντας δεδομένα των μολύνσεων, φαίνεται πως οι εμβολιασμένοι έχουν σχεδόν το ίδιο ιικό φορτίο στη μύτη τους όσο οι ανεμβολίαστοι όταν μολύνονται. Την ίδια ώρα πάντως, ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (ΠΑΟΥ) προειδοποιούσε την Τετάρτη ότι οι χώρες της περιοχής μπορεί να συνεχίσουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με τοπικά ξεσπάσματα μετάδοσης κρουσμάτων του Covid-19 για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του 2022, παρότι ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί μετά την κορύφωση που είχε καταγράψει η πανδημία τον Ιανουάριο.

Ανισότητα

Από την άλλη πλευρά, καθώς οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη, η αμερικανική ήπειρος βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα ανισότητας στη διάθεση των εμβολίων, το οποίο συντελεί στην παράταση της πανδημίας, ειδικότερα για τις φτωχότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως ανακοίνωσε ο ΠΑΟΥ σε μια έκθεσή του για την ετήσια συνεδρίαση κατά την οποία καθορίζεται η πολιτική του. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια συνεχιζόμενη ανάγκη για την υλοποίηση προληπτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και διαδικασιών για τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων, τη διερεύνηση και την απομόνωση των κρουσμάτων μόλυνσης, αλλά και για την ιχνηλάτηση και τον περιορισμό σε καραντίνα των επαφών όσων νοσούν από τον Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This