Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ τρία νέα πρόσωπα στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη!

Must Read

Έχουν περάσει 4,5 ολόκληρα χρόνια από το απόγευμα της 30ης Μαρτίου του 2017 που έμελλε να σημαδέψει για πάντα την ζωή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και ακόμα και σήμερα οι Αρχές εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση της πολύμηνης κινηματογραφικής απαγωγής του, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με κρητικά δημοσιεύματα, οι αρχές, δεν έχουν κλείσει τον φάκελο της υπόθεσης, παρά την καταδίκη 12 εμπλεκομένων. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για την φερόμενη εμπλοκή τριών ακόμα προσώπων, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Για την πολύκροτη υπόθεση πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί 12 άτομα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε αθώους τρεις από τους 12 κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο. Άλλωστε, ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου ως προς τον καθορισμό των ποινών για όσους ομολόγησαν και μετάνιωσαν.
Ο ίδιος εστίασε κυρίως σε τρία πρόσωπα, τον αποκαλούμενο «Ευγένιο», τον «παππού» και τον ιδιοκτήτη της μάντρας με τα σκραπ. «Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους με πλησίασαν περισσότερο. Οι άνθρωποι αυτοί, τολμώ να πω, ότι ίσως με βοήθησαν να είμαι σήμερα εδώ απόλυτα καλά ψυχικά. Μου φέρθηκαν ανθρώπινα, μου κουβέντιαζαν, μου είπαν ένα λόγο παρηγοριάς, έδειξαν συμπόνια. Μέσα στη ζέστη, με τη μάσκα και τα γυαλιά ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες. Η μοναξιά ήταν πολύ σκληρή» είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι η αρπαγή του Κρητικού επιχειρηματία έγινε το απόγευμα της 30ης Μαρτίου 2017 στο Ηράκλειο και οι δράστες είχαν ζητήσει αρχικά λύτρα της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών στις αρχές Οκτωβρίου. Για την υπόθεση αυτή οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 12 άτομα που καταδικάσθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 σε ποινές από 11 έως 26 έτη κάθειρξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This