Στα «ύψη» τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους – Αλλάζουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία;

Η μοναδική πρόταση κυβέρνησης και ειδικών είναι «εμβόλιο εδώ και τώρα»!

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβερνητικό επιτελείο και επιτροπή ειδικών αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων που πλήττει παιδιά και εφήβους ηλικίας 4-18 ετών.

1 στα 3 κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά είναι ανήλικοι, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας και τα μέλη της επιτροπής των επιστημόνων συσκέπτονται για να ορίσουν νέα πρωτόκολλα λειτουργίας στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, «οι ηλικίες 4-18 ετών έχουν το 25% με 30% των κρουσμάτων». «Η κατάσταση στη χώρα είναι σε ύφεση, και στην Ευρώπη είναι σε ύφεση. Μπροστά μας είναι ο χειμώνας και το φθινόπωρο. Θυμόμαστε ότι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε τέλη Οκτωβρίου, εμείς προετοιμαζόμαστε» είπε με νόημα ο κ. Αρκουμανέας.

Αυτό όμως που έχει σημασία να ειπωθεί είναι ότι, οι αριθμοί των θετικών τεστ αφορούν στα αποτελέσματα των self test, και όχι την επαλήθευσή τους με rapid ή μοριακό.

Γώγος: Μπορεί να αλλάξει το πρωτόκολλο στα σχολεία

Ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την άποψη πως «τίποτα δεν είναι παγιωμένο, υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα πρωτόκολλο κίνησης, ένα πρωτόκολλο για να ξεκινήσει η εκπαίδευση. Μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη διασπορά του ιού. Κάτω από 50% δεν μπορεί να λειτουργήσει μια τάξη. Υγειονομικά μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα και ίσως το κάνουμε αργότερα αν η διασπορά είναι μεγάλη».

Αρκουμανέας: «Το εμβόλιο μόνο θα μάς σώσει»

«Δεν προβλέπεται κάποια αύξηση, περιμένουμε να δούμε τα σχολεία, αλλά θεωρούμε ότι σε αυτά τα επίπεδα θα κινηθούμε. Θυμίζω όμως ότι σε 10 μέρες πέρυσι έγινε η αύξηση. Η πανδημία είναι εδώ και το μήνυμα είναι ένα: τα εμβόλια σώζουν ζωές. Εννιά στους 10 που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Το εμβόλιο θα μας σώσει, πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. Έξι εκατομμύρια είναι ήδη εμβολιασμένοι, γίνεται προσπάθεια για αύξηση και κάθε μέρα εμβολιάζονται περισσότεροι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This