Εύβοια: Βάζουν ανεμογεννήτριες στο μόνο βουνό που γλίτωσε από τις πυρκαγιές!

«Η απόφαση της ΡΑΕ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Τελέθριο είναι ακραία προκλητική. Η βιασύνη προδίδει…», αναφέρει ο δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς

Must Read

Από τη μία τα σοβαρά επεισόδια στην Τήνο ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς, από την άλλη το ξεπούλημα της ΔΕΗ στα «μουλωχτά», όλα δείχνουν πως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει, πλέον, την… επέλαση των ανεμογεννητριών στη χώρα μας.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πάντα κάποιοι που δηλώνουν αποφασισμένοι να προτάξουν τα «στήθη» τους, προκειμένου να προσπαθήσουν να αποτρέψουν το «κακό». Όπως, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος αντέδρασε έντονα και άμεσα, μόλις πληροφορήθηκε πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έδωσε άδεια για λειτουργία αιολικού πάρκου στο όρος Τελέθριο στη Βόρεια Εύβοια, το μοναδικό, δηλαδή, βουνό της περιοχής που δεν επλήγη από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, το συγκεκριμένο Αιολικό Πάρκο θα αποτελείται από 13 ανεμογεννήτριες διαμέτρου πτερωτής 71 μ. και συνολικής ισχύος 29,9 MW. To Τελέθριο, με υψόμετρο 970 μέτρα και διεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά, είναι γεμάτο πυκνόφυτα δάση με μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιές, φαράγγια και μικρούς καταρράκτες και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000.

Η οργισμένη αντίδρασή του παίρνει, σε πρώτη φάση, σάρκα και οστά μέσω σχετικής ανάρτησης – καταγγελίας, όπου παρουσιάζει τα σχετικά έγγραφα, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Η απόφαση της ΡΑΕ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Τελέθριο είναι ακραία προκλητική. Η βιασύνη προδίδει… Ο αγώνας θα είναι καθολικός και θα γίνει χωρίς εκπτώσεις μέχρι τέλους. Δεν θα λείπει κανείς και από αυτό το μέτωπο. Συντονιζόμαστε και ξεκινάμε. Υ.Γ. Η πρόσφατη καταστροφή ρήμαξε τον τόπο αλλά όχι τις αρχές μας. Είμαστε πλέον πιο δυνατοί. Όλοι ΜΑΖΙ θα νικήσουμε».

  • Δείτε την ανάρτηση του κ. Κοτζιά:

«Κόλαση» με τραυματισμούς πολιτών στην Τήνο

Η συγκεκριμένη καταγγελία έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την κόλαση που έζησαν κάτοικοι της Τήνου, οι οποίοι επιχείρησαν να αποτρέψουν την μεταφορά ανεμογεννητριών στην περιοχή Τριπόταμος, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση των γερμανικών ανεμογεννητριών, υποστηρίζοντας πως θα καταστρέψουν τη μοναδική ομορφιά του τοπίου του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές που έφτασαν στο νησί απέκλεισαν την είσοδο των πολιτών στο λιμάνι από τις 22:00 έως τις 1:00, προκειμένου να γίνει αποκλειστική χρήση του από ιδιωτική εταιρία που θα μετέφερε τις ανεμογεννήτριες. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του νησιού, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε ανάρτηση στη σελίδα του Facebook «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» καταγγέλλεται, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι, παρά τις εκκλήσεις για τους τραυματισμένους, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πτοήθηκαν:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This