Πώληση ΔΕΗ: Αγαπητοί καταναλωτές, έρχεται κόλαση

Ύπουλη ενέργεια που ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα

Must Read

Λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, Έρχεται η αιφνίδια εξέλιξη με την εκποίηση της ΔΕΗ. Αιφνίδια για όλους εμάς, διότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τι πρόκειται να συμβεί, όμως το απέκρυψε από τον ελληνικό λαό. Αυτό το στοιχείο από μόνο του, είναι ανεπίτρεπτο και εξαιρετικά ύποπτο.

Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ με τους όρους που γίνεται , δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου που είναι το ελληνικό δημόσιο, ισοδυναμεί με «παραίτησή» του από την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της πατρίδας μας. Μία επιχείρηση η οποία είναι εξέχουσας κοινωνικής, οικονομικής και εθνικής σημασίας.

Κοινωνικής, διότι οι λογαριασμοί του ρεύματος αποτελούν ένα σχεδόν ανελαστικό κόστος που επιβαρύνει το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών. Όταν το κράτος απεμπολεί το δικαίωμα ελέγχου των τιμολογίων σε ένα αγαθό το οποίο είναι βασικό και επηρεάζει τις ζωές του συνόλου του πληθυσμού, διαπράττει ένα έγκλημα κατά της κοινωνίας.

Οικονομικής, διότι Το κόστος της ενέργειας είναι η βασική παράμετρος ανταγωνιστικότητας μίας χώρας. Επηρεάζει οριζόντια το σύνολο των τιμών των προϊόντων και κατά μεγάλο μέρος, την πλειοψηφία των παρεχομένων υπηρεσιών. Ένας ιδιώτης ο οποίος θα τιμολογεί ανεξέλεγκτα το προϊόν του, δεν θα έχει καμία ευαισθησία και κανένα ενδιαφέρον να ασκήσει ανταγωνιστική πολιτική προκειμένου να βοηθήσει στην συνολική ανάπτυξη της οικονομίας. Το αντίθετο. Θα είναι σε θέση να εκβιάσει το ίδιο το κράτος και την κάθε κυβέρνηση, έχοντας τα χέρια του ένα υπερόπλο που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τους ρυθμούς ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας!

Εθνικής, διότι απλούστατα είναι αδιανόητο να εκποίησης την βιομηχανία και τα δίκτυα παραγωγής και μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, σε μία χώρα η οποία αντιμετωπίζει οξύτατη εθνική κρίση σε πολλά επίπεδα. Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο η Ελβετία, ούτως ώστε ένα αγαθό βασικό για την ίδια την άμυνα της χώρας, να βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη και ως φαίνεται, αλλοδαπού!

Πρόκειται λοιπόν για ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο συνεχίζει την εγκληματική πολιτική του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου που εκχώρησαν τον Ο.Τ.Ε. σε Γερμανούς. Αφού δηλαδή εκχωρήσαμε τις τηλεπικοινωνίες σε αλλοδαπούς, τώρα εκχωρούμε και την ενέργεια. Μετατρέποντάς το κράτος σε ένα πραγματικό κουφάρι, με μία ύπουλη μεθόδευση την οποία δεν γνώριζαν ούτε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

Την εφιαλτική αυτή εξέλιξη θα την νιώσει στο πετσί του σύντομα κάθε έλληνας, ο οποίος θα βλέπει το κόστος του ρεύματος να αυξάνεται και τις κοινωνικές παροχές και διευκολύνσεις να εξανεμίζονται. Με απλά λόγια, η ζωή κάθε Έλληνα, ειδικά των μικρομεσαίων, θα μετατραπεί σε κόλαση μόνο και μόνο από αυτή την κυβερνητική μεθόδευση.

Δυστυχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την αντεθνική δράση του Κώστα Σημίτη, αφαιρώντας από την Ελλάδα κάθε δυνατότητα ανάπτυξης αλλά και ουσιώδους αντίστασης έναντι των εξωτερικών απειλών.

Η ομολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου σήμερα το πρωί στον Σκάι, είναι ενδεικτική:

https://twitter.com/jeronymoboss2/status/1441291004758278149?s=21

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στην Κρήτη: «Ο 33χρονος είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ασθενοφόρο»

Η οικογένεια είχε χάσει πριν από λίγα χρόνια ακόμη ένα παιδί

More Articles Like This