Σεισμός στην Κρήτη: Διχογνωμία των σεισμολόγων

Στα χνάρια των λοιμωξιολόγων και οι σεισμολόγοι

Must Read

Τα 5,8 Ρίχτερ στη  Κρήτη εκτός από καταστροφές και απώλειες, προκάλεσαν για μια ακόμη φορά διχογνωμία μεταξύ των καθηγητών-σεισμολόγων. Αρχικά για το αν ήταν αναμενόμενη ή όχι η ισχυρή σεισμική δόνηση και εν συνεχεία για το αν ήταν γνωστό ή όχι το ρήγμα από το οποίο προήλθε ο σεισμός.

Ενδεικτικά:

Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ: «Ο σεισμός αυτός ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η επιστημονική κοινότητα θεωρούσε ότι το φαινόμενο είχε τελειώσει μετά την τετράμηνη διέγερση στην όλη περιοχή. Διαψευσθήκαμε όλοι γιατί αυτός ο σεισμός ήταν αναπάντεχος».

Γεράσιμος Παπαδόπουλος στη ΕΡΤ: «Ο σεισμός δεν ήρθε απροειδοποίητα. Ήρθε στο σημείο που κουνά εδώ και μήνες … Στις 21 Ιουλίου είχε συγκλιθεί εκτάκτως η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου με πρωτοβουλία του κ. Λέκκα, και ήταν όπως επιβεβαιώθηκε απολύτως σωστή η εκτίμησή μας ότι ενδέχεται να γίνει ισχυρότερος σεισμός μετά τους προσεισμούς που έφταναν τα 4,8 Ρίχτερ».

Θανάσης Γκανάς στην ΕΡΤ: «Είχαμε μία προσεισμική ακολουθία, όπως τελικά αποδείχθηκε, που παρόλο που έχουμε προχωρήσει τόσο στην επιστήμη, δεν μπορέσαμε να εκτιμήσουμε ότι ήταν προσεισμική».

Άκης Τσελέντης στο protothema: «Σημειώθηκε στο γνωστό ρήγμα Καστελλίου, σε μια περιοχή που δεν μπορεί να δώσει σεισμούς μεγαλύτερους των έξι Ρίχτερ».

Κώστας Παπαζαχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το συγκεκριμένο ρήγμα στη λεκάνη του Ηρακλείου, που σίγουρα έδωσε σεισμούς πριν από εκατοντάδες χρόνια, δεν ήταν γνωστό ούτε χαρτογραφημένο και δεν είχε μελετηθεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This