Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις: Άλλα λέει η Κεραμέως και άλλα οι γιατροί!

Τελικά τα κρούσματα στα παιδιά είναι αυξημένα;

Must Read

Διχογνωμίες και διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους κυβερνώντες και τους επιστήμονες βλέπουμε συχνά τους τελευταίους μήνες, όπου και εξελίσσεται το φαινόμενο αυτής της πρωτόγνωρης πανδημίας.

Τελικά έχουμε αυξημένα κρούσματα στα παιδιά;

Αυτή τη φορά, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της υποστήριξε μεταξύ άλλων αναφορικά με τα κρούσματα στα παιδιά ότι, «είναι λιγότερα σε ηλικίες 4-18 τώρα σε σχέση με τον Αύγουστο, και συγκεκριμένα πως «μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά».

Η υπουργός ειδικότερα, έδωσε ως παράδειγμα πως τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών καταγράφονταν 5371 κρούσματα. Την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3.727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Σαρηγιάννης: «Θα νοσήσουν έως 70.000 παιδιά μέχρι τέλος του έτους»

Την ίδια ώρα όμως, οι λοιμωξιολόγοι έχουν άλλη άποψη, αφού εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την διασπορά της covid-19 στα παιδιά αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημείωσε ότι οι επιστήμονες αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα τον Νοέμβριο, αν δεν ληφθεί κάποιο νέο μέτρο ή δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός. Εκτίμησε μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του έτους θα νοσήσουν 50.000 – 70.000 παιδιά. «Αυτή στη στιγμή, 3 στα 10 κρούσματα είναι παιδιά», τόνισε.

Ο κ. Σαρηγιάννηςτόνισε χαρακτηριστικά ότι η πανδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο από ευρήματα που προέκυψαν από τα επιδημιολογικά μοντέλα, «αναμένεται μια ήπια αυξητική πορεία του ιού στα μέσα Οκτωβρίου, με το ενδεχόμενο τα κρούσματα να φτάσουν τα 3.000 έως και 4.000 καθημερινά μέχρι τα μέσα-τέλη Νοεμβρίου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως αν παρουσιαστεί η ανάγκη γρήγορα θα αναπροσαρμοστεί το πρωτόκολλο του «50% +1» στα σχολεία, αν και όπως είπε δεν δείχνουν κάτι τέτοιο τα δεδομένα από το εξωτερικό.

Παράλληλα ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους αρνητές λέγοντας ότι: «Δεν μας βοηθά καθόλου η φάση της εικονομαχίας-εικονολατρείας στην οποία έχουμε εισέλθει, ούτε μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της τωρινής κατάστασης. Υπάρχει ανάγκη για ηρεμία .Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε όταν μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και όταν διαστρεβλώνεται κάθε οδηγία θα έχουμε άλλα προβλήματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This