Λουκέτα σε πολλά σχολεία της χώρας λόγω καταλήψεων! Το υπουργείο απάντησε με τηλεκπαίδευση και… απουσίες

«Μας έχετε τρελάνει!» λένε οι μαθητές

Must Read

Καταλήψεις άρχισαν χθες σε σχολεία όλης της χώρας και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες, με τους μαθητές να διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που άφησε εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης 40.000 υποψηφίους και την εξεύρεση νέων αιθουσών με παράλληλο «σπάσιμο» των τμημάτων, εν όψει των εφιαλτικών προβλέψεων που κάνουν οι ειδικοί για μεγάλη διασπορά του ιού.

Στα αιτήματα των μαθητών περιλαμβάνονται η διδασκαλία των ειδικών εξεταζόμενων μαθημάτων, όπως το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, η κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού μέτρου της Τράπεζας Θεμάτων, που, όταν εφαρμόστηκε το 2013-2014, είχε ως αποτέλεσμα ένας στους πέντε μαθητές να μείνει μετεξεταστέος στην πρώτη λυκείου, η υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τον εμβολιασμό, καθώς και η χορήγηση δωρεάν και συχνών τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test) σε συνδυασμό με τα ατομικά (self test).

Τα πρώτα λουκέτα μπήκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Φθιώτιδα, Γιάννενα, Αρτα, Αχαΐα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και άλλες περιοχές της χώρας, ενώ ανακοινώθηκε και η παμμαθητική κινητοποίηση στις 11 Οκτωβρίου έπειτα από σχετικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Μέσω διαδικτύου

Παρά την κατάληψη στα σχολεία, πάντως, τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν κανονικά μέσω διαδικτύου και όσοι μαθητές δεν συμμετείχαν στο μάθημα της τηλεκπαίδευσης πήραν κανονικά απουσίες. «Η κυβέρνηση νομίζει πως έχει βρει ένα νέο “κολπάκι” για να μας τρομοκρατεί: τη λειτουργία του webex όταν ένα σχολείο κάνει κατάληψη. Παρεμπιπτόντως, δεν σας ένοιαξε να λειτουργεί το webex πέρυσι τόσο πολύ, όταν μαθητές δεν είχαν μικρόφωνα και κάμερες, ούτε τώρα σας νοιάζει για τους μαθητές που αρρωσταίνουν με Covid, μόνο για να μην κάνουμε κατάληψη σας πείραξε» γράφει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στη συνέχεια, κάνει λόγο για ένα «αγνώριστο σχολείο», το οποίο άλλαξε η πανδημία των τεσσάρων νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση και προειδοποιεί για περαιτέρω κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. «Μας έχετε τρελάνει! Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ελάχιστες επιλογές στο μηχανογραφικό, Τράπεζα Θεμάτων, περισσότερες εξετάσεις από το γυμνάσιο! Εμείς όμως θέλουμε επιπλέον βοήθεια, όχι επιπλέον εξετάσεις. Επιλέξατε να παίζετε πάλι με τη ζωή και το δικαίωμά μας στη μόρφωση! Ετοιμαστείτε να μας αντιμετωπίσετε και φέτος! Ξεκινάμε!»

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τους μαθητές, στα «κάγκελα» βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αντιδρούν στο σύνολό τους στην αξιολόγηση που προσπαθεί να τους επιβάλει η Νίκη Κεραμέως, ακόμη και εν μέσω της θητείας τους. Η υπουργός δηλώνει αποφασισμένη να υλοποιήσει την εξαγγελία της, προειδοποιώντας ακόμη και με μη καταβολή μισθού σε περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This