Προς μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη: Θα γίνουν παρελάσεις; – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Μεγάλη η αύξηση του ιικού φορτίου

Must Read

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται μία «ανάσα» από το να ενταχθεί σε επίπεδο 4 (κόκκινο) επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό, καθώς συνεχίζουν την αυξητική τους τάση τα κρούσματα. Όλα αυτά την ώρα που εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ.

Τι θα γίνει με παρελάσεις και εορτασμούς

Κυριολεκτικά στον «αέρα» είναι οι παρελάσεις και οι εορτασμοί λόγω του επερχόμενου μίνι lockdown. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να εφαρμοστούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία και θα κρατήσουν «εκτός» τους πολίτες από την εορτή της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και του Αγίου Δημητρίου.

Αυτό σημαίνει ότι παρελάσεις και εορτασμοί ουσιαστικά θα γίνουν χωρίς την παρουσία κόσμου, κάτι που θα θυμίσει… εποχές καραντίνας.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου. Σε συνδυασμό φυσικά και με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών σε αρκετές πόλεις, όπως η Δράμα.

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα.

Άλλωστε, το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, από τα συνολικά 2.130 κρούσματα, τα 426 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 325 στη Θεσσαλονίκη.

Ενώ χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, από τα 3.040 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 544 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο και τα 449 στη Θεσσαλονίκη.

Προβληματισμός από τα λύματα 

Όσον αφορά στα λύματα, οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +36% στο Βόλο μέχρι +198% στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (+18%), στο Ηράκλειο (+18%) και στον Άγιο Νικόλαο (+17%).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This