Πέθανε ο φυσικός Κώστας Νομικός, το «Ν» της ομάδας ΒΑΝ

Μαζί με τον Καίσαρα Αλεξόπουλο και τον Παναγιώτη Βαρώτσο είχαν φτιάξει την ομάδα ΒΑΝ, που «έτρεχε» μια πειραματική ερευνητική μέθοδο πρόγνωσης σεισμών.

Must Read

Όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο φυσικός Κώστας Νομικός, συνεργάτης του Καίσαρα Αλεξόπουλου και του Παναγιώτη Βαρώτσου στη λεγόμενη ομάδα ΒΑΝ, που «έτρεχε» μια πειραματική ερευνητική μέθοδο για την πρόγνωση σεισμών.

Ο γεννημένος στις 24 Σεπτεμβρίου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, είχε διδακτορικό στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρονική από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1966) και μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο London University Queen Mary College – Photo electronics Devices Laboratory.

Ο Κωνσταντίνος Νομικός

Ήταν από τους συνιδρυτές του ερευνητικού προγράμματος με εφαρμογή στην πρόγνωση σεισμών που βασίζεται κυρίως στην ανίχνευση των σεισμικών ηλεκτρικών σημάτων (SES, Seismic Electric Signals), γνωστό ως μέθοδο ΒΑΝ (από τα αρχικά των επιθέτων των τριών ιδρυτών του) και  ανέλαβε τη μελέτη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της υποδομής των συστημάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This