Γεράσιμος Παπαδόπουλος για Θήβα: «Ενδέχεται να γίνει ένας ισχυρότερος σεισμός» (video)

«Έχει ενεργοποιηθεί ένα τμήμα του ρήγματος της Θήβας, πολύ κοντά στην πόλη»...

Must Read

Για τους 1.700 μικροσεισμούς στη Θήβα μίλησε στο Open ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, προκαλώντας ανησυχίες, αφού εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα μεγαλύτερου σεισμού, καθώς έχει, όπως είπε, ενεργοποιηθεί τμήμα του ρήγματος μια ανάσα από την πόλη.

Διαβάστε ακόμα: Άκης Τσελέντης: «Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα μεγάλου σεισμού στη Θήβα»

«Οι δονήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι μέχρι 4,6 Ρίχτερ. Είναι μια ασυνήθιστη σεισμική ακολουθία, ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο και σε τέτοιες περιπτώσεις ενδέχεται να γίνει ένας ισχυρότερος σεισμός χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια πότε θα γίνει, με τι μέγεθος θα γίνει και με τι πιθανότητα να γίνει. Έχει ενεργοποιηθεί ένα τμήμα του ρήγματος της Θήβας, πολύ κοντά στην πόλη … Υπάρχει μια σεισμική έξαρση στην περιοχή, η οποία έχει ενταθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου και λογικό είναι να έχει βάλει σε προβληματισμό τη σεισμολογική κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδόπουλος.

Και πρόσθεσε για την περιοχή της Θήβας: «Έχει προχωρήσει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο Εγκέλαδος στο προληπτικό του στάδιο, είμαστε πριν από ένα σεισμό που δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα γίνει».

Θέλησε να επαναλάβει ότι τα μέτρα στη Θήβα λαμβάνονται προληπτικά: «Οι σεισμοί στην Κρήτη είχαν ξεκινήσει ένα μήνα πριν τον μεγάλο σεισμό. Τα μέτρα στη Θήβα τα λαμβάνουμε προληπτικά. Πρώτη φορά γίνεται επιστημονική αξιολόγηση και οι αρχές λαμβάνουν προληπτικά μέτρα».

Αναφερόμενος στην Κρήτη διαβεβαίωσε: «Όχι, δεν ανησυχούμε για άλλο μεγάλο σεισμό στην Κρήτη. Ο κύριος σεισμός έγινε. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για επερχόμενο άλλο μεγάλο σεισμό στην περιοχή».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This