Αρκαλοχώρι: Χαίρει άκρας υγείας το μόλις 10 ημερών βρέφος που μένει στις σκηνές

Εξετάστηκε από την Παιδιατρική Μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» - Πήγε να τα... μαζέψει το Υπουργείο

Must Read

Πολύ καλά στην υγεία του είναι το βρέφος μόλις 10 ημερών που μαζί με την οικογένειά του έμεινε άστεγο μετά τον καταστροφικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με το cretapost εξετάστηκε από την Παιδιατρική Μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» και χαίρει άκρας υγείας, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ταλαιπωρηθεί καθώς μένει στις σκηνές μαζί με την οικογένειά του.

kritivrefos

Μετά την… περιπέτεια στην Κρήτη οι γονείς του νεογνού που είναι από τη Βουλγαρία δηλώνουν πως θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Φοβηθήκαμε πολύ και ακόμα φοβόμαστε», ανέφερε στο cretapost η μητέρα του παιδιού που έχει πλέον πάρει την απόφαση με τον σύζυγό της να επιστρέψουν στη Βουλγαρία.

«Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Θέλουμε να φύγουμε για την Βουλγαρία. Αυτό που ζήσαμε ήταν τρομακτικό και ακόμα δεν έχουμε ηρεμήσει», είπε χαρακτηριστικά.

kritivrefos

Την ώρα του σεισμού η οικογένεια βρισκόταν μέσα στο σπίτι της με την μητέρα να παίρνει το μωρό αγκαλιά και να βγαίνει στο δρόμο. Το σπίτι τους έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και είναι ακατάλληλο για να μείνουν, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να ζουν στις σκηνές.

Πλην του βρέφους οι παιδίατροι εξέτασαν και τα υπόλοιπα παιδιά που διαμένουν στις σκηνές διαπιστώνοντας πως κάποια εξ αυτών έχουν συμπτώματα κρυολογήματος.

Πήγε να τα… μαζέψει το Υπουργείο

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των εικόνων του βρέφους στη σκηνή, αλλά και πολλών ακόμα σεισμόπληκτων οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε πανιά, «πηγές» του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Έχουν ήδη προταθεί εναλλακτικές λύσεις σε όσους ανθρώπους διαμένουν σε σκηνές, συμπεριλαμβανομένων και ευάλωτων περιπτώσεων – όπως μια νεαρή μητέρα με βρέφος λίγων ημερών- προκειμένου να μην παραταθεί η παραμονή τους στις σκηνές. Οι εναλλακτικές αυτές λύσεις περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα που έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία τους μέχρι να δρομολογηθούν μονιμότερες λύσεις κοντά στον τόπο κατοικίας τους».

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από τον καταστροφικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και τώρα θυμήθηκαν οι «πηγές» του νεοσύστατου Υπουργείο τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα. Καλά που δεν είπαν ότι φταίνε οι σεισμόπληκτοι που μένουν σε σκηνές και δεν πάνε αλλού. Ή μήπως το είπαν;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This