Σαρώνει την χώρα με ισχυρές καταιγίδες η κακοκαιρία «Αθηνά»! (video)

Must Read

Τα δόντια της αρκετές περιοχές της χώρας έχει ήδη δείξει η κακοκαιρία «Αθηνά», η οποία αφού προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στην Δυτική Ελλάδα και δη στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, σήμερα έφτασε και στην Θεσσαλονίκη!

Σήμερα η «Αθηνά» θα επηρεάσει  τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν και στην Αττική, αλλά και στην Εύβοια, όπου ο φόβος έχει φωλιάσει για μια ακόμη φορά στην καρδιά των πυρόπληκτων.

Πολλά προβλήματα στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα ήδη από την σφοδρή κακοκαιρία μετράει τις πληγές της. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο. Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων στο νησί της Κέρκυρας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 130 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 37 περιπτώσεις κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Εκτός από πλημμύρες, σημειώθηκαν και πολλές κατολισθήσεις.

Στο πέρασμά της η «Αθηνά» προκάλεσε πολλά προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας καθώς, λόγω χαμηλής ορατότητας, τις πρωινές ώρες, τέσσερις πτήσεις, δύο από Ελλάδα και δύο από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν. Την ίδια ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεμένα παραμένουν στα λιμάνια τα πλοία ανοιχτού τύπου.

Στο μεταξύ παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφ όσον απαιτηθεί με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Κατολισθήσεις στην Ζάκυνθο

Σοβαρό πρόβλημα προκλήθηκε χθες το βράδυ και στη Ζάκυνθο,  με κατολίσθηση στην περιοχή Νεραντζούλες , στην πλαγιά που το καλοκαίρι  είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Ο δρόμος έκλεισε, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Όπως ανέφερε η υπεύθυνη πολιτικής προστασίας της ΠΕΖ, κ. Μαρία Μουζάκη, «Τα υλικά παρασύρθηκαν στη μέση του δρόμου ,και πιο συγκεκριμένα, σε όλη τη δημοτική οδό, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος».  Στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της Περιφέρειας Ζακύνθου που εκτέλεσαν εργασίες απομάκρυνσης των υλικών για να δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία.

 

Κεραυνοί στην Ηλεία

Την νύχτα μέρα έκαναν οι κεραυνοί που έπεφταν στην Ηλεία, ενώ αναφέρθηκαν προβλήματα με πτώση της τάσης ή και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος τοπικά και κάποια μικροπροβλήματα.

 

Θεσσαλονίκη

Η κακοκαιρία Αθηνά έφτασε και στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενη από δυνατούς ανέμους που σαρώνουν τις τελευταίες ώρες την πόλη και έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Σύμφωνα με τις Αρχές έχουν σημειωθεί αρκετές πτώσεις δέντρων και έχουν καταστραφεί αυτοκίνητα.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι πυροσβέστες κλήθηκαν για πτώσεις δέντρων στην Ιασωνίδου, στην Παναγία Φανερωμένη, στον δρόμο προς Φιλίππειο, στην Αγίου Δημητρίου, στη Δωδεκανήσου, ενώ στην οδό Κατσιμίδη δέντρο έπεσε πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές – Που θα «χτυπήσει» σήμερα η «Αθηνά»

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, σύμφωνα τις προβλέψεις της ΕΜΥ, μέσα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε. Συγκεκριμένα, αναμένονται από το πρωί βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν από το μεσημέρι βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Σε περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας οι βροχές θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται και αυτές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Βροχές αναμένονται και στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά.

Αναφορικά με την Αττική, αναμένονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες  μέχρι νωρίς το απόγευμα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This