Οι 10 νεκροί στη μακάβρια λίστα του ναρκόπλοιου Noor 1

Έχασαν τη ζωή τους μετά τον εντοπισμό του «Noor 1» στην Ελευσίνα

Must Read

Ο Βασίλης Γεωργιάδης είναι ο δέκατος κατά σειρά νεκρός στην υπόθεση του «Noor 1». Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο του 2018 ο περίεργος θάνατος σε τροχαίο στον Καναδά του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Καζινάκη, ο οποίος ήταν μάρτυρας στη δίκη για το ναρκόπλοιο.

Μέσω της εταιρίας Fairbanks ο Καζινάκης είχε υποναυλώσει το «Noor 1» για μεταφορές πετρελαίου από τη Λιβύη στο Ρίο της Πάτρας. Μάλιστα, είχε δαπανήσει χρηματικά ποσά για το τελευταίο ταξίδι του πλοίου από τα Εμιράτα μέχρι την Ελευσίνα, με τους 2,1 τόνους ηρωίνης. Είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αλλά δεν παρουσιάστηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ σκοτώθηκε λίγους μήνες προτού εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και πήρε μαζί του στον τάφο όσα ήξερε.

Ο Καζινάκης είχε σχέσεις με επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των πετρελαίων και διαθέτει ποδοσφαιρική ομάδα. Πρόκειται για τον ίδιο που φέρεται ότι κατονόμασε ο Βασίλης Γεωργιάδης στην κατάθεσή του στον ανακριτή Διαφθοράς. Και οι δύο είναι πλέον νεκροί.

Ακόμα οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά τον εντοπισμό του «Noor 1» στην Ελευσίνα, τον Ιούνιο του 2014:

26 Σεπτεμβρίου 2014: Δολοφονούνται η 19χρονη κόρη του Τούρκου φερόμενου ως αποστολέα και παραλήπτη του φορτίου των ναρκωτικών Σερίφι Ζιντάστι και ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε. «Εμένα ήθελαν να χτυπήσουν και όχι την κόρη μου» είχε δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ο Ζιντάστι, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2020 σε ρεπορτάζ του Αμερικανού δημοσιογράφου Αλεξάντερ Κλαπ φέρεται ότι έχει υποδείξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως συνεργάτη του καταδικασθέντος για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» Ευθύμιου Γιαννουσάκη. Ως ηθικός αυτουργός του διπλού φονικού συνελήφθη στο Βέλγιο το 2016 και εκδόθηκε στην Τουρκία ο 46χρονος Βέλγος επιχειρηματίας Ουγκάν Οχράν, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση «Noor 1».

26 ∆εκεµβρίου 2014: Δολοφονούνται στην Κωνσταντινούπολη οι Χατζί Οσµάν Σεζέν και Χιχµέτ Αχτεµάρ, φερόµενοι ως δολοφόνοι της κόρης του Ζιντάστι που ακόμη διαφεύγει της σύλληψης.

27 Δεκεμβρίου 2014: Δολοφονείται στο Άμστερνταμµ ο 50χρονος Ολλανδός Οκάν Φιντάν, ύποπτος για εµπλοκή στο «Noor 1» και σε άλλες υποθέσεις ναρκωτικών. Φέρεται, επίσης, να «εξαφανίστηκε» στην Ολλανδία μια γυναίκα τουρκικής καταγωγής που επισκεπτόταν τους Τούρκους κρατουμένους στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Μάρτιος 2015: Δολοφονείται στην Κωνσταντινούπολη ο ιρανικής καταγωγής Αχµέντ Σαχίντ, ο οποίος ήταν παρών στην αποθήκη στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκε η ηρωίνη του «Noor 1», αλλά είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Καλοκαίρι 2015: Ο 41χρονος Σερχάν Μπασκάλ, ο οποίος είχε δώσει εντολή σε Τούρκους συνεργάτες του να συσκευάσουν την ηρωίνη στην αποθήκη στο Κορωπί για να διακομιστεί στο Βέλγιο, νιώθει αδιαθεσία και μεταφέρεται στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού και από εκεί στον Ερυθρό Σταυρό, όπου πεθαίνει.

Απρίλιος 2016: Πεθαίνει από έµφραγµα στο Τζάνειο ο 32χρονος Ινδός µηχανικός του «Noor 1» Σιράσταβα Ντεµπράτ Kουµάτ, ο οποίος κρατούνταν στο Αστυνοµικό Τµήµα ∆ραπετσώνας.

Στους νεκρούς θα πρέπει να προσθέσουμε τον «εξαφανισμένο» επίσημο μεταφραστή των καταθέσεων του πληρώματος του «Noor 1». Την εξαφάνισή του είχε δηλώσει επίσημα η σύζυγός του, ενώ στη συνέχεια «χάθηκε» κι αυτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This