Αγορά κτηρίου για μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά ανακοίνωσε ο Τσιάρας

Με την συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας...

Must Read

Τη συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτήριο προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον Υπουργό Κώστα Τσιάρα να ανακοινώνει στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, τη μεταφορά–μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά με άμεση αγορά, μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ.

Στις εργασίες της Ολομέλειας που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν όλα τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο θα συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά, θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της Δικαιοσύνης και θα επέλθει η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This